Redactioneel

Boekpresentatie Lenny KuhrWant na deze middag zal het voor altijd ‘Gekust door de eeuwigheid’ zijn.

Rob Frank, de echtgenoot van Lenny Kuhr, stelde bij de opening deze vraag aan het publiek en gaf ook het antwoord.

Klik hier voor foto's.

Lenny is twintig jaar zwanger geweest van dit exemplaar, de weeën begonnen twee jaar geleden, de uitdrijving duurde een jaar en nu dan de geboorte die vandaag gevierd wordt op joodse wijze. De zwangerschapsbegeleiding is geheel gedaan door Hein Stufkes, hij begreep de woorden van Lenny en wist dit tot een boekvorm te brengen.
Het eerste exemplaar van ‘Gekust door de eeuwigheid’ werd in liefde overhandigd aan rabbijn Awraham Soetendorp. Hij is haar eerste spirituele leermeester. "Wij zijn van elkaar afhankelijk", sprak hij, "het gezicht is het meest blote, open gedeelte van ons lichaam en dat kunnen wij zelf niet zien, alleen door een ander kan het zichtbaar worden."

Lenny Kuhr
Als 19 jarig meisje won zij het Eurovisie Songfestival met het alom bekende lied ‘de Troubadour’. Rond haar veertigste verloor ze haar stem. Niet alleen haar stem als zangeres, maar ook haar stem in haar sociale omgeving. Wie ben je dan? Of ben je nog meer? Een proces om het vat van verlangen terug te brengen tot één verlangen. Een plek waar we allen één zijn.
Na zeven jaar gebeurt er een wonder en is ze toch genezen en krijgt ze haar stem weer terug.
Dit jaar heeft zij de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst-Cabaret 2015 ontvangen als kleinkunstenaar en singer-songwriter. Maar vanaf nu is zij ook schrijfster!

Gekust door de eeuwigheid
Het boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel bestaat uit meditatieve teksten en inzichten. Het tweede deel geeft inzicht in hoe zij tot deze teksten kwam en in de spirituele weg die zij in haar leven is gegaan. Het boek is uitgegeven door Dabar-Luyten, een uitgeverij die spiritualiteit hoog in het vaandel heeft staan. Boekhandel Berne mag dan ook met trots het boek van Lenny Kuhr presenteren. De verkochte exemplaren werden deze middag persoonlijk gesigneerd.
Ter afsluiting werden de gasten nog getrakteerd op een klein concert. Lenny heeft niet alleen een boek met deze titel geschreven, maar afgelopen zomer ook een lied met deze titel. Ze was, met haar man Rob, hoog in de bergen in de Drôme in Frankrijk, een oneindig uitzicht en stilte en toen ontstond dit prachtige lied. Een primeur dus!

Tekst: Ine Zonneveld
Foto’s: Wim van der Lubbe

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app

HaDee agenda