kaft dagboek c habrakenDE INVASIE IN NEDERLAND 1944

Zaterdag 7 oktober 1944

In de nacht heel zwaar geschut in werking. Ook vallen er Duitse granaten in de richting Dinther, Laverdonk en omgeving.

Van morgen om 9 uur vond de begrafenis plaats van Anna v.d. Heiden. Voor de begrafenis even naar het stoffelijk overschot wezen kijken. Maria heeft haar mede ten grave gedragen.

Er was om 9 uur een H. Mis in de kloosterkapel. In de morgen even naar huis geweest, waar mijn vader, broer en zuster ook waren om het vee te voeren. Ik heb mijn eigen eens flink gewassen en verkleed. Om 10 uur ben ik even naar Gijs v. Zutphen gegaan om een brood te halen voor de schuilkelder. Toen ik daar was vielen er Duitse granaten achter het klooster en in de Laverdonk.

Om 11 uur was het weer rustig en ben ik weer naar de schuilkelder gegaan, waar Maria mij al weer met spanning opwachtte van af de begrafenis. 's Middags stamp in de schuilkelder. Er is onder de bewoners geen erge beste stemming. (schuilkelder)

Het gaat over afwassen. Meester v.d. Meijden weet het conflict echter weer op te lossen. Iemand die over Veghel naar St. Oedenrode is geweest, zegt dat er nog een vrouw en een meisje door granaten was gedood in de v.m.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

app