Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
IVN Lezing door Emile Weijters over de fascinerende sterrenhemel
Donderdag, 11 April 2024
Hits : 124

sterrenstelselOp donderdag 11 april verzorgt Emile Weijters een lezing in CC Servaes in Heeswijk Dinther. Hij neemt je mee in de wondere wereld van het universum en het sterrenstelsel. Heb je altijd al willen weten waarom alles in beweging is? Waarom de ene ster oranjeachtig en de andere fel blauwwit is? Of hoe oud is het heelal? Dan krijg je tijdens de lezing antwoord op deze vragen.

 Emile Weijters

Emile is een ervaren spreker die regelmatig lezingen verzorgt over verschillende wetenschappelijke onderwerpen. Tijdens deze lezing zal hij de deelnemers meenemen op een reis door de geschiedenis van de sterrenkunde en zal hij ingaan op verschillende aspecten van het universum, zoals bijvoorbeeld de verschillende sterrenstelsels en de werking van planeten.

De fascinerende sterrenhemel

Tijdens de lezing wordt ingezoomd op ons eigen sterrenstelsel, de Melkweg, en vervolgens op het zonnestelsel met de diverse planeten, kometen en meteoren.
We ontkomen niet aan de hemelverschijnselen zoals sterrenstelsels, witte dwergen, rode reuzen, neutronensterren, zwarte gaten en exoplaneten. Uiteraard komt ook de oerknal aan de orde en de recente meting van zwaartekrachtsgolven. Ook staan we stil bij de onderwerpen donkere materie en donkere energie.

De presentatie wordt ondersteund met een tellurium (zon-aarde-maan model), een grote sterrenkaart, en diverse demonstratiematerialen.

Na afloopt gaan we, bij helder weer, in de tuin van Servaes met een telescoop naar de sterrenhemel kijken met uitleg van Emile.

Bijwonen van de lezing is gratis. Zaal open 19.45 uur; start lezing 20.00 uur, CC Servaes, Raadhuisplein 24 , 5473GC  Heeswijk-Dinther. Een vrijwillige bijdrage voor de IVN Bernheze wordt zeer op prijs gesteld.

app