Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
Oogstfeest bij De Kilsdonkse Molen
Zondag, 01 Oktober 2023
Hits : 158

molengildeDeze dag zal om 10u buiten van start gaan met Dankviering voor een goede oogst. Dit ism  het Gilde van St. Barbara uit Dinther. Iedereen is van harte welkom om deze mis bij te wonen. Om 11u wordt de Braderie geopend met producten uit de streek, honing, pompoenen, meelproducten van de molen, brood en walnotenolie, kaasjes, cup cakes en homemade jam  Berne bier, buffelproducten etc.

Er is genoeg te beleven die dag voor jong en oud. Het thema van Akker tot Bakker wordt zichtbaar gemaakt. De kinderen mogen het graan dorsen en wannen, de molen maalt het graan en de bakker bakt van het meel iets lekkers. Sie Mei en de Stofvreters laten bv zien hoe vroeger de pakken hooi werden gemaakt. Mandenvlechter Anita van Kraaij brengt dit oude ambacht weer tot leven en natuurlijk is er de Touwslager bij wie de kinderen hun eigen springtouw kunnen maken.
Genieten op het gezellige terras van het Bezoekerscentrum met live muziek. De beide molens zijn te bezichtigen en de fluisterboot vaart tweemaal, waarvoor je wel moet reserveren.
Laat de herfst maar komen, wij gaan er van genieten !

Wij zien je graag komen,
De Kilsdonkse Molen
Kilsdonkseweg 4-6
Heeswijk-Dinther
www.kilsdonksemolen.nl 

Programma:
10u Dankviering met Gilde
11u-17u Braderie

Entree GRATIS

app