Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
IVN lezing over insecten en fotografie door Bjorn van Lieshout.
Woensdag, 20 September 2023, 20:00
Hits : 189

ivn Bernheze“Ken je het verhaal van Jan en Jacob? Weet je hoe libellen aan hun naam komen? En waarom zijn luie nachtvlindervrouwen zulke goede moeders? Tijdens mijn lezingen en presentaties meng ik inspirerende verhalen, interessante weetjes en prachtige natuurfoto’s tot één boeiende verhaal.”
Bjorn van Lieshout (1975) is een amateur natuurfotograaf met een passie voor macrofotografie, waarbij vooral vlinders en libellen zijn voorliefde genieten. Hierbij is hij altijd op zoek naar het mooiste licht en een strakke compositie.
Het zal je niet verwonderen dat hij zichzelf graag omschrijft als ‘buitenmens’. Hij houdt van de natuur, van zijn kleine moestuin en van natuurfotografie.
Sinds 2005 is hij bezig met deze laatste hobby en dan met name het fotograferen van kleine dieren, bloemen en af en toe landschappen. Regelmatig verschijnen zijn foto’s en artikelen op websites, in magazines en boeken.
Naast deze passie is Bjorn regelmatig op stap als IVN natuurgids, waarbij hij geïnteresseerde groepen rondleidt in de natuurgebieden van de gemeente Meierijstad. Verder deelt Bjorn zijn liefde voor de natuur door het geven van lezingen en presentaties, over bijvoorbeeld natuurfotografie of insecten.
Vandaag gaat Bjorn in op het fotograferen van insecten. Tijdens deze op maat gemaakte lezing laat hij schitterende voorbeelden zien, waardoor je nog meer bewondering krijgt voor de ons omringende natuur.

 

Bijwonen van de lezing is gratis en aanmelden niet nodig; We starten om 20.00 uur tot 22.00 uur in de zaal van de Stuik te Vorstenbosch; open vanaf 19.45 uur.
Een vrijwillige bijdrage voor de IVN afdeling Bernheze wordt zeer op prijs gesteld.

Locatie: M.C.A. de Stuik, Schoolstraat 14, 5476 KK Vorstenbosch

app