Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
IVN Lezing door Gerrit Gerritsen over de wulp
Maandag, 13 Maart 2023, 19:30
Hits : 200

WulpIVN Lezing door Gerrit Gerritsen over de wulp, de grootste steltloper van Europa.

Heb je eenmaal de verdragende, prachtige baltszang met aanzwellende fluittonen en lang aangehouden trillers van een wulp gehoord, dan zit deze voor altijd in je hoofd.

De werkgroep Lezingen van IVN Bernheze organiseert op maandag 13 maart van 19.30 tot 22.00 uur een lezing over de wulp door Gerrit Gerritsen. Hij startte in 1982 een wulpenonderzoek in West-Overijssel en inmiddels weet hij enorm veel te vertellen over overleving, nestsucces, plaatstrouw en wintergebieden.

´De oude wulp flikt het weer´, de melding van Gerritsen haalde het Journaal. Deze wulp werd 33 jaar geleden als kuiken door hem geringd en bleek na aflezing van de ring, de oudste geregistreerde wulp van Europa te zijn. Dat jaar was hij weer terug op dezelfde broedplek, het Dalfserveld en had kuikens, die ook weer door hem geringd zijn. Wat een circle of life!

Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Een vrijwillige bijdrage voor IVN Bernheze wordt zeer op prijs gesteld.

 

Locatie Willibrordcentrum, Hoofdstraat 78, Heeswijk-Dinther (rechts naast de Heeswijkse kerk)
Vanwege de te verwachten belangstelling is aanmelden noodzakelijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

app