Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
"omgaan met gedragsveranderingen bij Dementie" in het Alzheimer Café
Dinsdag, 20 December 2022, 19:30 - 21:30
Hits : 199

Alzheimercafé Uden VeghelKenmerkend voor alle vormen van dementie is dat het gedrag verandert.  

In het Alzheimer Café op 20 december gaan we hierover in gesprek.  

Waardoor verandert het gedrag? Wat betekent dit voor de persoon zelf én voor de mantelzorgers? Het komt voor dat iemand met dementie ander gedrag gaat vertonen. Diegene kan verward, achterdochtig, depressief of angstig worden. Zonder duidelijke aanleiding kan bijvoorbeeld de stemming omslaan. Ook het karakter kan veranderen. Je naaste kan soms dingen doen die hij/zij anders nooit deed. Als je iets meer begrijpt van wat er in hersenen gebeurt en waaróm iemands gedrag kán veranderen, kan dat helpend zijn om het te accepteren en er op een andere manier op te reageren.     

GZ-psycholoog Liesbeth Lenders geeft deze avond tips en adviezen over hoe om te gaan met gedragsveranderingen bij dementie. 

U bent van harte welkom in het Alzheimer Café op Eigen Herd, Rooijsestraat 32 in Uden.  

Het Café heeft vrij entree, zaal is open om 19.00 uur,  

Het Café is afwisselend de even maanden in Uden en de oneven maanden in Veghel. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplek voor mensen met alle vormen van dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact. Op beide locaties zijn geïnteresseerden uit Uden, Veghel en omliggende dorpen van harte welkom

app