Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
Velt-Ecotuindagen in Ontmoetingstuin
Zondag, 05 Juni 2022, 13:00 - 17:00
Hits : 286

Velt ecodagenOp zondag 5 juni doet Ontmoetingstuin Servaes voor het derde jaar mee met de Velt-Ecotuindagen. Van 13:00 tot 17:00 u ben je welkom. Er worden rondleidingen verzorgd, er is een terras waar je rustig wat kan eten of drinken en voor de kinderen is er een speurtocht. Aan de Velt-Ecotuindagen doen ongeveer 200 tuinen mee.


 

 Naast moestuinen zoals de Ontmoetingstuin, bijvoorbeeld ook nog stadstuinen en weidse landschapstuinen.

Ontmoetingstuin Servaes werkt vanaf de oprichting al volgens de methode van Velt (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren). Zij is de vereniging voor iedereen die milieuvriendelijk aan de slag wil in de tuin of keuken. Al meer dan 45 jaar promoten ze gezond leven op het ritme van de seizoenen met respect voor de natuur. Samen met duizend vrijwilligers zetten ze zich elke dag actief in voor een ecologische leefomgeving binnen het brede kader van duurzame ontwikkeling.

Boomgaard

Ontmoetingstuin Servaes heeft een moestuin van 12 bij 30 meter met daar in verschillende soorten groenten, kruiden, bloemen en fruit. Daarnaast is er een boomgaard met 19 hoogstam fruitbomen. Verder is een evenementen- grasveld, zandbak en een levensgroot schaakbord. Kom genieten van de prachtige Ecologische tuin met uitzicht op het Aa-dal!

Ontmoetingstuin Servaes ligt achter de Dintherse kerk, volg de bordjes vanaf het kerkplein. De toegang is gratis en je kunt gratis parkeren. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.velt.nu  of de facebookpagina van Ontmoetingstuin Servaes.

app