Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
Voorleesmiddag in de Kinderboekenweek bij Boekhandel Berne
Woensdag, 30 September 2020, 14:00
Hits : 94

Berneboekh.voorlOp  de eerste dag van de Kinderboekenweek, leest Fran van den Munkhof voor uit het prachtige prentenboek:

Tijger, Geschreven en geïllustreerd door Jan Jutte, Voor kinderen van 2+  met (groot)ouders

Entree: De entree is gratis, aanmelden is verplicht ivm de richtlijnen van het RIVM.

U kunt aanmelden per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Over Tijger

Met een wat weemoedige blik loopt de oude Josefien door een besneeuwd bos, als ze plotseling een vlammend oranje tijger tegen het lijf loopt. Eerst lijkt ze te schrikken, maar dan: "Als vanzelf kroelde ze door zijn vacht. 'PRRR,' snorde Tijger. Ze voelde zijn warmte door haar jas heen."

Deze wonderlijke ontmoeting mondt uit in een hartverwarmend prentenboek over gemis, troost en vriendschap.

Voorlezen is een gezellige en leuke bezigheid. Bovendien kan voorlezen ook een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind. In de eerste plaats is het goed voor de taalontwikkeling. Kinderen leren nieuwe woorden tijdens het voorlezen en leren hoe een zin opgebouwd is. Daarnaast leren ze goed luisteren en zich concentreren. Bovendien stimuleert het de fantasie. Maar voorlezen is vooral plezierig en iets waar zowel het kind als de (groot)ouders van kunnen genieten!

Kinderboekenweek 2020 30 september t/m 11 oktober. Thema: EN TOEN?

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Het Kinderboekenweekgeschenk 2020 wordt geschreven door Arend van Dam en is getiteld: De diamant van Banjarmasin.  U krijgt het Kinderboekenweekgeschenk cadeau bij boekhandel Berne bij aankoop van € 12,50 aan kinderboeken (Gedurende de Kinderboekenweek en zo lang de voorraad strekt).

Locatie Boekhandel Berne, Abdijstraat 53 Heeswijk