Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
Uurtje Klassiek: Het Shalosh Trio
Zondag, 23 Februari 2020, 15:00
Hits : 53

Shalosh TrioVandaag komt er een bijzonder pianotrio naar het Uurtje Klassiek: Het Shalosh Trio. Zij spelen uitbundige volksmuziek en lichte klassieke muziek in de kapel van zorginstelling Laverhof  en de toegangsprijs is een vrijwillige bijdrage.

Veel duurzame ensembles ontstaan tussen vrienden in de conservatoriumtijd en dat is bij het pianotrio Shalosh net zo. De drie leden studeerden allemaal aan het conservatorium van Tilburg: Roos van Well viool, Guillermo Quintero Rojas piano en Saskia Le Poole cello. In 2008 vloog de vlam in de pan en sindsdien spelen zij als Shalosh Trio op vele podia in Nederland.

Shalosh is Hebreeuws voor drie en daarmee verklappen zij hun grootste affiniteit: volksmuziek! Zeker, het trio speelt ook klassieke stukken, maar dan graag met een knipoog naar de volksmuziek, zoals in het 'Zigeunertrio' van Haydn of met het heel bekende en geliefde Pavane van Fauré dat bijna volksmuziek geworden is. Verder worden we getrakteerd op Cubaanse dansen, Moldavische liedjes en heerlijke tango's van Piazolla.

Een aanrader voor iedereen!

 

Locatie Interne Kapel Laverhof