Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
Film: Shadowlands
Zondag, 12 Januari 2020, 14:00 - 17:00
Hits : 480

shadowlands1Op zondag 12 januari is er een filmmiddag in de Abdij van Berne te Heeswijk. Vanaf 14.00 uur wordt in de Bernekringzaal de film ‘Shadowlands‘ vertoond, een film van regisseur Richard Attenborough uit 1993. De film over mensen die anders gaan kijken en daardoor anders denken, zoals dat gebeurt bij een grote verandering in het leven.


In deze film gebeurt dit bij liefde en verdriet in een relatie die ontstaat tegen wil en dank.

Deze film van topregisseur Attenborough (ook maker van o.a. “Gandhi” en “Cry freedom”), over het leven van gevierd schrijver C.S. Lewis en zijn Amerikaanse fan Joy Gresham, is een aangrijpend drama. Haar recht-door-zee houding en ongedwongen toenadering maakt kennelijk iets los in de bedaagde Lewis, want langzaam maar zeker ontwikkelt zich een vriendschap tussen de twee.

Deze middag, die duurt tot 17.00 uur, wordt begeleid door Tjeu van den Berk, bekend auteur, theoloog en filmdeskundige. Hij verzorgt deze middag een inleiding op de film, kijk tips en een uitleiding met discussie. Deze filmmiddag met Tjeu van den Berk begint om 14.00 uur. De entree bedraagt 10 euro, inclusief koffie of thee in de pauze. Kaarten zijn verkrijgbaar via een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De film: Shadowlands
‘Shadowlands’ vertelt het verhaal van de Engelse schrijver C.S. Lewis. Die lijkt zijn leven helemaal onder controle te hebben en leidt als vrijgezel samen met zijn broer een ordelijk bestaan in het Oxford van de jaren vijftig. Hij is professor aan de universiteit, een gevierd schrijver van fantasy klassiekers als The Chronicles of Narnia en was opgegroeid in een streng christelijke omgeving. Lewis houdt overal in Engeland lezingen waarin hij spreekt over de grote thema’s van het leven. Zo weet hij o.a. dat het lijden zin heeft en dat we het nodig hebben om mens te worden. Het publiek hangt aan zijn lippen. Hij weet het allemaal mooi te verwoorden. Maar wanneer hij Joy Gresham ontmoet, wordt zijn rustige leventje in Oxford doorkruist door het leven zelf. Gewend aan een strikt routineus leven is hij aanvankelijk niet opgewassen tegen de losheid van deze Amerikaanse gescheiden vrouw. Dan gaat hij kopje onder in datgene waar hij zo mooi over kan spreken. Toch ontstaat er iets moois.

Mooi gespeeld door Antony Hopkins en Debra Winger. Actrice Debra Winger kreeg een Oscarnominatie voor haar rol als de fan die het leven van haar idool, auteur C.S Lewis, grondig op z’n kop zette.

Het programma van de filmmiddag begint om 14.00 uur met een korte inleiding op de film door Tjeu van den Berk. Daarna wordt de ruim twee uur durende film Shadowlands vertoond. Na de koffie- en theepauze is er ruimte voor een uitleiding door Tjeu van den Berk gevolgd door de reacties van de bezoekers. Het streven is om deze filmmiddag om 17.00 uur af te ronden.

Locatie Bernekringzaal, Abdij van Berne, Heeswijk-Dinther
Kaarten à € 10,= verkrijgbaar via een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

app