Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
Themaweekend ‘Teksten van Annie M.G. Schmidt’
Van Vrijdag, 13 December 2019 -  19:30
Tot Zondag, 15 December 2019 - 15:00
Hits : 385

Annie mgWie is er niet groot geworden met verhalen van Annie M.G. Schmidt? Verhalen vol fantasie en werkelijkheid, vaak bizar met elkaar verbonden. Wat doen deze verhalen nu nog met jou? Inspireren of irriteren ze? Of word je er net zo moedig van als Dikkertje Dap? Een weekend om te delen in een bijzondere omgeving.
___

In het land van Orrekiedorren,
daar zijn ze allemaal gek.
Daar hebben ze groene snorren
en vlaggetjes in hun nek……

Alle mensen en dieren in de wereld van Annie M.G. Schmidt zijn familie van elkaar. Alle verhalen eindigen gelukkig, als je maar op tijd stopt, zegt ze zelf. In haar versjes, verhalen en boeken lopen fantasie en werkelijkheid in elkaar over. Sprookjeselementen spelen een belangrijke rol. Maar bij Annie vinden gebeurtenissen altijd plaats in een herkenbare omgeving. Pratende dieren en brievenbussen vind je in en om flatgebouwen. Heksen vliegen soms op een bezemsteel, maar verplaatsen zich ook per auto en gebruiken de telefoon. Engeltjes vermaken zich met een transistorradio. Elke bizarre situatie wordt bij Annie volkomen vanzelfsprekend.

Dikkertje Dap, Jip en Janneke, Otje, Pluk van de Petteflet, Sebastiaan de Spin, Ibbeltje, Minoes, Het fluitketeltje, Floddertje… Wat roepen deze verhalen bij jou op? Inspireren ze je tot eigen creativiteit, bieden ze misschien troost of brengen ze een lach op je gezicht?

Heb jij zin om samen met anderen in de rust en het ritme van het Abdijleven van deze verhalen en versjes te genieten? Kom dan naar dit weekend in de Abdij van Berne!

Begeleiding: Cobi Voskuilen en Erik te Loo.

Praktische informatie:

Prijs: € 175,-

Opgave: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Locatie Abdij van Berne, Heeswijk-Dinther
Kosten voor dit inspirerende weekend: € 175,=.