Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
Ophaaldag: Vat-gerijpte Speciale Editie 2019
Zondag, 01 December 2019, 12:00 - 18:00
Hits : 617

vatgerijpt quadruppelVndaag  is de introductie en ophaaldag van de éérste Vatgerijpte Speciale Editie. Dit vatgerijpte nieuwe bier wordt natuurlijk op de Abdij van Berne geïntroduceerd. Eeuwen geleden rijpte het bier van de abdij ook altijd op eikenhouten vaten. Het zal deze dag door alle bierbestellers vanaf 12.00 uur worden opgehaald.

 

 

 

vatgerijpt abt generaal etiketEr zijn bijna 1000 grote flessen van 75cl gebotteld en door bijna 1000 mensen besteld, het is dus uitverkocht. In totaal worden deze middag ongeveer 1500 bierliefhebbers verwacht.

November 2018 is speciaal hiervoor Abt-generaal Quadrupel bier gebrouwen en na het gistproces op eiken vaten afgevuld om daar bijna een jaar op te rijpen. Het zijn vaten van Rum Barbados en Islay single malt Whisky Laphroaig. De Abt-generaal Quadrupel heeft daardoor een vleugje van deze Rum, Whisky en het eikenhoutvat opgenomen. Na dit rijpen is het bier vorige week geblend, op een speciale fles van 75cl afgevuld en van een mooi etiket voorzien. Elke fles heeft een uniek nummer en op het etiket staat een mooie beschrijving.

Ook is er een mini-boekje aan de hals bevestigd met een persoonlijke tekst van Abt Denis Hendrickx. Deze éérste Speciale Editie wordt in een mooi bedrukt kistje verpakt. De flessen moeten persoonlijk worden afgehaald op zondagmiddag 1 december vanaf 12 uur. Na de mis zal een paard met wagen voorrijden met de éérste fles en wordt deze aangeboden aan Abt Denis Hendrickx. Hierna start het ophalen van de flessen tot 18 uur.

Voor deze middag is ook een speciaal feestprogramma samengesteld in de Abdijtuin. Er zijn twéé podia met live muziek, Berne bierbarren, marktkramen met eten en snuisterijen. Ook is er een Masterclass Bierproeven door onze brouwmeester en een stempelroute langs de bars en informatieve punten van de abdij, hierbij kan men een gratis opener bij elkaar stempelen. Om 18.00 uur sluit het feest.

De Speciale Editie 2020 is alweer gebrouwen en vanaf deze dag ter plaatse te bestellen. Wees allen welkom en Vier het leven...

 

Locatie Abdij

app