Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
Leren van de mystici.
Zaterdag, 19 Oktober 2019, 14:30
Hits : 229

er is meer in ons Een lezing door Wim Davidse, auteur van het boek 'Er is meer in ons’. 

 Wim Davidse presenteert een heldere inleiding op de moderne mystiek, toegankelijk voor iedereen die behoefte heeft aan verdieping, ongeacht religieuze achtergrond.

Mystici van alle tijden en uit alle religies leren ons dat God niet buiten ons is, maar in ons. Anders gezegd: wij zijn in God. Mystici spreken dan over 'oerbronnen in zichzelf ' of 'het onuitsprekelijke'. De auteur vergelijkt in dit boek uitspraken over God van vijf moderne mystici en teksten afkomstig uit verschillende mystieke tradities. 
Hieruit blijkt: we hebben een gemeenschappelijke grond, een kern, van waaruit we kunnen leven. Er zijn natuurlijk grote verschillen tussen de religies, maar op het mystieke niveau ontmoeten ze elkaar.
Religies kennen mystieke wegen. Hieraan heeft de auteur negen merkstenen ontleend die een mystieke weg markeren.

Wim Davidse was werkzaam als projectleider/onderzoeker bij een economisch instituut. Dit boek is de neerslag van zijn gedegen en indringend onderzoek op het terrein van mystiek.

U bent van harte welkom!

Entree: € 15,- (inclusief consumptie)
Reserveren: Per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bij boekhandel Berne. 
Uw aanmelding is definitief na ontvangst van betaling van € 15,- p.p. op bankrekening NL19 INGB 0000 825536 t.n.v. Boekhandel Berne onder vermelding van Lezing Wim Davidse 19 oktober en uw naam. 

 

Locatie Abdij