Agenda Heeswijk-Dinther

Agenda

Weekly View
Per week
Search
Zoeken
Met zijn allen naar het Lentefestijn
Zondag, 07 April 2024
Hits : 104

lentefestijnGezellig, kleinschalig, dicht bij huis, van alles te doen voor jong- en oud, betaalbaar ! Dat past allemaal bij het LENTEFESTIJN op zondag 7 april, van 11.00 uur tot 16.00 uur op het terrein van de eeuwenoude Meierijsche Museumboerderij. Daar is echt van alles te beleven. Je mag helpen in een dierenstal, er zijn allerlei spelletjes en creatieve activiteiten. Je komt er alles te weten over bijen en honing en het vlechten van manden.

Het bekende en lekkere boerenvloerbrood wordt gebakken in de museumoven die met hout gestookt wordt, een spektakel om te zien ( en te proeven!). Je wordt gewogen door de boerenknecht op een oude bascule en ter plekke maakt een touwslager springtouwen.

Allerlei plantjes ( groenten en bloemen) zijn er te koop en voor wie durft, worden er pijl- en bogen en katapulten gemaakt. Je mag zelf plantjes (boon, zonnepit) in potjes doen en thuis opkweken.  En wie wil. mag meedoen aan een workshop “POFFERS” (ouderwetse Brabantse damesmuts) maken.

Na afloop wordt er een modeshow gehouden waarbij de mooiste muts een prijsje verdient. Met een drankje, gezellige muziek en “goeien buurt” wordt het zeker weer een gezellige dag.

Locatie Museumboerderij

app