Agenda

Sinterklaas wakker maken in Museumboerderij
Zondag, 03 December 2017, 10:00 - 14:00
Hits : 273

Sint in de museumboerderijWant vandaag ontwaken Sinterklaas, zijn Pieten en Amerigo zijn paard, in de eeuwenoude, sfeervolle Meierijsche Museumboerderij , Meerstraat 28 in Heeswijk-Dinther.

Amerigo slaapt daar op stal en de Sint in de bedstee in “den herd”. Daar brandt een knapperend open haardvuur. Bij het opstaan wil de Sint graag geholpen worden; zijn mantel moet om, sokken en handschoenen aan, de mijter en staf worden aangereikt. Dan eet de Sint een licht ontbijtje . “Gelovige” kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s mogen helpen.

Maar behalve het wekken van de Sint is er veel meer te doen ! Op stal mag Amerigo verwend worden met wortels. In de grote bakoven van het museum wordt pepernoten brood gebakken en er zijn superlekkere boerderij-pannenkoeken. In het PC (Pietenopleiding Centrum) kan elk kind, een echt “Pietendiploma” halen. Elk kind mag verkleed komen.

Omdat wij bewust met kleinere groepjes werken en niet willen dat kinderen lang moeten wachten, vragen wij iedereen, van te voren, via email, in te schrijven. Kijk daarvoor op de speciale “sinterklaaspagina” van onze website: www.museumboerderij.nl  . Daar staan ook de wektijden vermeld. De entree prijs, voor iedereen die ouder is dan EEN jaar, bedraagt € 4,00. Daarvoor krijgt, naast het mooie programma, elke volwassene ook nog een gratis kopje koffie/thee met speculaas, en elk kind een glas ranja, een snoepzak en een pietendiploma.

Schrijf je snel in want VOL=VOL ! Van harte welkom bij het mooiste, gezelligste en meest kleinschalige sinterklaasfeest van de hele regio.

Locatie Meierijsche Museumboerderij