Avesteyn aprilVandaag stond de uitwedstrijd tegen FC De Rakt op het programma voor Avesteyn. Theoretisch kon de titel vandaag al veilig gesteld worden. Met een heerlijk zonnetje en vele supporters uit Dinther langs de kant begon de wedstrijd afwachtend. Avesteyn had de bal en FC De Rakt beperkte zich tot het compact verdedigen.

Na een kwartier kwam de eerste kans uit een corner, Rens kopte een verlengde bal op de lat en Dries Heerkens kopte in de rebound ongelukkig op de paal. In de 35ste minuut kreeg FC De Rakt een hoekschop, maar kwam Avesteyn er vlijmscherp uit via Guus Barten en Pim van den Boom. Laatstgenoemde werd in de diepte gestuurd en legde de bal perfect terug waardoor Guus Barten de bal bekeken binnen kon schieten, 0-1.

Na rust werd het aan de kant van Avesteyn slordiger en kon de bal niet in de ploeg gehouden worden. FC De Rakt ging steeds meer geloven in een resultaat en kwam er af en toe bijna gevaarlijk doorheen. Avesteyn werd nauwelijks gevaarlijk meer en leek de zuinige voorsprong vast te willen houden. Een kwartier voor tijd kreeg Pim de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar schoot de bal helaas net langs. Vijf minuten voor tijd viel alsnog de bevrijdende 0-2. Karpis Santurian draaide een vrije trap vanaf de zijkant in, deze werd door iedereen inclusief de uitkomende keeper gemist en vloog in de goal. Dit was ook de eindstand.

Volgende week in de thuiswedstrijd tegen Mariahout kan de langverwachte titel eindelijk gepakt gaan worden. Alle steun is welkom en we zien graag vele supporters om de jongens aan te moedigen.