Dorpsnieuws

Blik op Fotografie in Bieb

Foto expositie in Bib CustomBibliotheek Heesch opent de activiteitenreeks ‘Blik op Fotografie’ met een foto-expositie van Fotoclub BernhezeVanaf September zal er in bibliotheek Heesch een viertal activiteiten plaatsvinden met fotografie als onderwerp.  De activiteitenreeks ‘Blik op fotografie’ start met een foto-expositie Boekomslagen door Fotoclub Bernheze.

Troonrede, overweging op 17 september

Joost Jansen‘Leden der Staten-Generaal’: zo zal koning Willen-Alexander dinsdag a.s. onze volksvertegenwoordigers toespreken. Hij zal het hebben over hoe de nu nog in functie zijnde regering de toestand van ons land vindt. De successen worden breed uitgemeten, hier en daar worden wat pijnpunten aangestipt. Het geheel zal een optimistische klank hebben.

Schoolkostenregeling voor lagere inkomens

Toon van VugtDeze week hoorden wij dat de Rooi Pannen ((V)MBO school) de schoolkosten voor de leerlingen vergoedt. Een mooi gebaar, maar er zijn andere mogelijkheden voor gezinnen met een laag inkomen. De gemeente Bernheze heeft er een potje voor. De toekomst van kinderen staat op het spel, als zij geen goede opleiding kunnen volgen.

Concerten met Ursula Dutschler en Raymond Honing

Ursula enZondag 17 sept. 2017 12-13 uur Kasteel Heeswijk
WERVELEND WEENS KLASSIEK: Ursula Dütschler (pianoforte) en Raymond Honing (traverso)

  -  F.X. Mozart (1791-1844) - Rondo in e                                  -  L.v. Beethoven (1770-1827) - Variaties op. 107 no.7 op het Russisch Volkslied      “Schöne Minka” (Andante)

Vier het leven… Vier de herfst!

Abdijbier CustomOp 21 september, de eerste dag van de herfst, organiseert Berne Abdijbier de thema-avond Vier het leven…Vier de herfst! Het Proeflokaal van Berne Abdijbier, bij de Abdij van Berne te Heeswijk-Dinther, is normaal alleen overdag geopend maar deze avondopenstelling wordt gevierd in een gezellige herfstsfeer.

Alzheimer café in Veghel

ONS welzijn logo CustomHet Alzheimercafé in Veghel op dinsdagavond 19 september wordt een feestje. Omdat het Alzheimercafé in de regio Boekel-Uden-Landerd-Veghel-Bernheze-Sint-Oedenrode 15 jaar bestaat en Alzheimer Nederland 20 jaar, krijgt de start van het nieuwe seizoen een feestelijk tintje.

lezing over Leonard Cohen

 Leonard Cohen CustomOp maandagavond 18 september is er een lezing en luisteravond “Zo kan het licht er in…” waarbij de dichter en zanger Leonard Cohen centraal staat. De avond in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther begint om 20.00 uur en wordt verzorgd door Frank Kazenbroot.

Met God erbij, overweging op 10 september

Joost JansenU begrijpt dat de laatste zin van het evangelie voor mij veel troost geeft. Ook al zouden we hier maar met twee of drie bijeen zijn dan is de Heer toch in ons midden met zijn kracht, met zijn geborgenheid, met zijn liefde. Maar ja, wat koop je er voor? Je kunt dan wel in zulke woorden geloven, zet het ook zoden aan de dijk voor mijn dagelijkse dag?

Buurtbemiddelaars gevraagd

ons welzijn 1Samen werken aan een oplossing                                         ONS welzijn: Ieder mens doet mee en telt mee. Dat is onze missie. We maken groei en ontwikkeling van de mens en de maatschappij mogelijk door samen met burgers, netwerkpartners en beleidsmakers te bouwen aan een samenleving waarin iedereen van waarde is, iedereen mee mag en kan doen en jeugd veilig kan opgroeien.

Prijsverlaging voor glasvezel in Bernheze

TrinetPer 1 september hanteert TriNed nieuwe abonnementskosten voor haar glasvezeldiensten, ook in Bernheze. In vrijwel alle gevallen betekent dit een verlaging van de abonnementskosten, maar zeker geen tariefsverhoging.

Ontdek het Dynamisch Beekdal

ontdek het dynamisch beekdal 1 Custom

Ontdek 10 september het Dynamisch Beekdal!
De werkzaamheden in het Dynamisch Beekdal zijn na ruim 10 jaar werk afgerond. Met de aanleg van het Dynamisch Beekdal is het complete landschap van Kasteel Heeswijk tot aan ’s-Hertogenbosch veranderd.

 

Subcategorieën