Dorpsnieuws

''De ondergrondse Vergeet Niet''

Regio filmproductie Advertentie CC Servaes 5Op 15 december wordt de film De Ondergrondse Vergeet Niet '' opgenomen in Heeswijk-Dinther, Berlicum, Veghel, Schijndel en Vinkel.met figuranten uit Hadee en cameraman Ton Lunenburg vertoont in CC Servaes.

Glasvezel helpdesk

stg. glasvezelBinnenkort wordt glasvezel aangesloten in HaDee. Dat is winst, maar ook technisch gedoe. Daarvoor hebben we een gratis HD helpdesk.
Het email adres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. of bel 06 49942038. Dan word je gebeld door een deskundige vrijwilliger. kijk ook op www.actiefburgerschapHD.nl

Energieweverij–4 projecten door! Helpt u mee om te kiezen?

EnergieWeverijDe EnergieWeverij is een collectief van inwoners dat zich inzet voor duurzame projecten in onze gemeente Bernheze! Onder presentatie van ‘energieleverancier’ Tom Vaessen werd de inspiratieavond op 10 oktober één grote brainstormsessie met nieuwe ideeën voor een duurzamer Bernheze. Vier van deze ideeën worden omgezet in projecten.

Record bezoekers voor openluchttheaters

Typhoon 5

Voor de openluchttheaters in Nederland gaat 2017 de boeken in met een recordaantal van bijna 400.000 bezoekers, een toename van ruim 94.000. Een fantastisch resultaat want ook dit jaar was het een seizoen van uitersten: van tropisch warm tot stortbuiten en een spetterende tweede helft van de zomer.

Toon Hermans in Bibliotheek

toon hermans met hoed en bloem 2KennisMaker Walter van Geffen brengt een hommage aan Toon Hermans in Bibliotheek Heeswijk-Dinther.Toon Hermans staat donderdag 23 november centraal in Bibliotheek Heeswijk-Dinther. Groot bewonderaar en tevens Hermans-kenner Walter van Geffen brengt die avond een hommage aan de in 2000 overleden cabaretier, zanger en dichter. Van Geffen laat daarbij bekende én minder bekende liedjes zien en horen en vertelt daar een verhaal bij.

Van macht ontdaan in de Abdij

AbdijVan macht ontdaan op 22 november a.s. in de Abdij van Berne om 19.30 uur.

René Grotenhuis spreekt over zijn nieuwste boek Van macht ontdaan.René Grotenhuis is theoloog en voormalig directeur van Cordaid, de medefinancieringsorganisatie van de rooms-katholieke familie, naast ICCO (protestants), NOVIB (algemeen) en HIVOS (humanistisch).

1e Prijs harmonieorkest Servaes

harmonieorkest op concours te Enschede Custom17 11 12Op zondag 12 november heeft het harmonieorkest van Muziekvereniging Servaes uit Dinther tijdens het muziekconcours in Enschede, uitkomend in de 2e divisie, de 1e prijs behaald. Een perfecte bekroning van maanden oefenen en repeteren. Na een succesvolle generale uitvoering bij het Jumbo Muziek Festival, viel het harmonieorkest voor de tweede week op rij opnieuw in de prijzen.

Gefocust, overweging op 12 november

Joost JansenEr hoeft maar een klein moment van onoplettendheid te zijn of de tegenstander maakt gelijk. Dat zag je bij PSV vorige week in de wedstrijd tegen Twente. Topsport vraagt om uiterste aandacht. Scherp blijven. Dat gaat niet vanzelf. Het vraagt training. Het vraagt ook dat je gefocust blijft en dat je met elkaar een goed team vormt.

Café Top 100 2017 nr.7: De Toren

De TorenOpnieuw een hoge notering (torenhoge zou een flauwe woordspeling zijn) voor dit ‘eet- en borrelcafé’ in Heeswijk-Dinther. Vorig jaar schoot De Toren de lijst al binnen op plek 7 en dit jaar wordt die prestatie geëvenaard.

Een duidelijk teken dat de score van 2016 geen toeval was.

Lezing over de gilden

Jan Schakenraad en Jan van Eerd 2Op 2 november 2017 gaven de hoofdmannen van de gilden van Heeswijk en Dinther een lezing in de heemkamer.           Jan Schakenraad, hoofdman van het Sint Willebrordus- gilde  Heeswijk,  gaf de eerste inleiding. Jan ging uitgebreid in op het ontstaan en de geschiedenis van gilden in het algemeen en het St. Willebrordusgilde in het bijzonder.

Harmonie Servaes in de prijzen

 Harmonie StServaesZowel het harmonieorkest als de slagwerkgroep van Muziekvereniging Servaes in Dinther hebben afgelopen weekend geweldige prestaties neergezet bij het Jumbo Muziek Festival te Lieshout. Het harmonieorkest was zeer succesvol. Zij behaalde met 85,65 punten een 1e prijs in de groep van de 2e divisie.

Subcategorieën