AvesteynVandaag stond er een lastige uitwedstrijd tegen Schadewijk op het programma. De ploeg uit Oss bevindt zich op de 5e plek, dat belooft een stugge pot te worden. Dit bleek ook zo. Op een lastig bespeelbaar veld begon Avesteyn moeizaam. Er was veel balbezit, maar grote kansen werden er nog niet echt gecreëerd.

Zo kwam Avesteyn rond de twintigste minuut goed weg, doordat een aanvaller van Schadewijk vanaf vijf meter wild over schoot. Daarna liep het wat beter. Combinaties werden gezocht en er was steeds meer dreiging vanuit Dintherse kant. Na ongeveer een half uur spelen werd er snel en energievol een counter ingeleid. Joost Goijaarts kon Dries Heerkens goed weg steken, waar veel ruimte lag. Helaas kon Dries Heerkens daarna Guus Barten net niet goed vinden. Een aantal minuten later viel dan uiteindelijk toch de bevrijdende 0-1. Vanuit de rechterkant werd de bal laag ingebracht richting Guus Barten. Deze bal werd niet goed geraakt, waardoor die toevallig in de voeten van Dries Heerkens kwam, die netjes afmaakte. Met deze stand gingen de twee ploegen ook de rust in.

De opdracht voor de tweede helft was duidelijk: de voorsprong uitbouwen. Door wat tactische aanpassingen werd er de tweede helft beter gevoetbald. Er was meer rust in het spel en Avesteyn werd dominanter. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft gespeeld te hebben, viel de 0-2 dan ook. De centrale verdediger van Schadewijk werkte matig weg, waardoor de bal in de voeten kwam van Barten. Heerkens kwam met een goede loopactie over de linkerkant van het veld. Met één steekpass kwam hij 1 op 1 met de keeper. Wederom ronde hij koeltjes af. Toen was het tijd voor wat wissels. Nieuwe energie in de ploeg, dat was nodig. In de laatste tien minuten raakte de energie aan de kant van Schadewijk op. Avesteyn wist hier goed van te profiteren. Debutant Joost van de Heijden doet wat hij altijd doet in de 019-1. In de 10 minuten die hij kreeg wist hij maar liefst twee keer het netje te vinden. Door goed positie te kiezen voor de goal, zorgde hij er uiteindelijk voor dat 0-4 de eindstand is geworden in Oss.

Volgende week zal Avesteyn weer hard moeten vechten tegen Vesta in Ravenstein om de drie punten mee te nemen en een grote stap te zetten richting het kampioenschap.