avesteynVandaag kregen de ongeslagen koplopers uit Dinther de lantaarndragers uit Herpen op bezoek. Een potentieel bananenschilletje voor Avesteyn gezien de eerdere gelijke spelen tegen de nummer laatst. Op een vol sportpark dankzij de vrienden van Avesteyn werd het uiteindelijk een redelijk zwaarbevochten overwinning voor het Dintherse elftal.

De eerste helft verliep moeizaam en Avesteyn slaagde er niet in om haar eigen spel te spelen door het stugge Herpinia. Toch werd de ban gebroken rond minuut 20 door een mooi schot van de goed spelende Guus Barten. Deze goal was dan ook zeer welkom gezien het spelbeeld. Er volgden nog wat kansen over en weer maar de ruststand bleef haken op 1-0.

De tweede helft kreeg Avesteyn wat meer grip op de wedstrijd maar hoogstaand was het allerminst. Na een kwartier spelen was daar de bevrijdende 2-0 voor Avesteyn. Guus Barten ging goed door aan de zijkant en bediende Stan de Laat die met een bekeken kopbal de Herpense keeper wist te verschalken. Herpinia raakte nog tweemaal het aluminium via standaardsituaties en ook Avesteyn kreeg nog goede mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De scheids floot af bij een 2-0 eindstand. Door puntverlies bij de directe concurrenten beleeft Avesteyn toch een mooie zondag ondanks een matige wedstrijd.

Volgende week uit naar Schadewijk waar we alle support kunnen gebruiken om drie punten mee naar Dinther te nemen