Avesteyn 1 BoskantAvesteyn is er vandaag niet in geslaagd een vervolg te geven aan de mooie overwinning van vorige week. Met veel enthousiasme en vertrouwen begonnen de mannen van Lenard Weber aan de ontmoeting met Boskant.

Boskant, op de heenreis gebleken een lastige tegenstander die met hard werken aardig kon meedoen in de 1e ontmoeting,. bleek ook deze middag dat te zijn.

Avesteyn kwam goed uit de startblokken met een mooie aanval op rechts en bereikte Pim vd Boom bij de 1e paal. 1-0 op het scorebord. Boskant dat niet was gekomen om het voetbal te maken bleef zeer compact voetballen en probeerde de achterstand niet te laten vergroten. Op een aantal spaarzame kansjes resulteerde dit in met name Avesteyn aan de bal en Boskant als tegenhouder. Net voor rust viel dan toch de verdiende 2-0. Na een duel aan de rechterkant werd de bal teruggegeven op de doorgelopen Stan Bosch die met een schuiver zijn 1e doelpunt van het seizoen maakte. Daarmee werd de ruststand op het bord gezet. Met 1 wissel in de rust gingen we de 2e helft in.

Zoals we vorige week een hoog niveau haalden in de 1e helft, haalde Avesteyn deze 2e helft niet haar niveau. Veel onnodige passes maar met name de duels werden niet gewonnnen. Na een inschattingsfoutje kreeg Boskant een vrije trap rond de 16 meter. Deze werd aardig ingeschoten. 2-1.
Vijf minuten later bolde al weer het net aan de verkeerde kant. Via een corner werd de bal bij de 2e paal ingekopt. 2-2. Dit was dit seizoen 1x eerder gebeurd en dat was ook tegen Boskant. Kon Avesteyn het keren?
We hadden nog 35 minuten dus tijd om wat gas bij te geven. Alleen het werd moeilijker toen Boskant door een communicatie fout achterin ook de 2-3 kon aantekenen. Direct uit de volgende aanval maakte Dries Heerkens de 3-3 en dus ging iedereen er nog even goed voor zitten. Avesteyn dat aanvalt en Boskant dat countert. Maar meer dan wat plaagstootjes leverde dit niet op. De mooie middag van vorige week kreeg vandaag helaas geen vervolg en Avesteyn leverde 2 punten in op de strijd voor de titel. Balen! Maar zeker belangrijk om te analyseren hoe dit kan. Mooi werk voor de mannen van Lenard Weber om te zorgen dat richting de weg naar de titel deze foutjes niet meer voorkomen. Fijne carnaval en op maar SCMH.