AvesteynVandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen Herpinia op het programma voor de mannen uit Dinther. Met dezelfde spelers aan de aftrap begon Avesteyn fel en liet het direct zien dat ze de punten graag mee terug naar Dinther willen nemen. Na een kwartier spelen werd het 0-1 door Rick Vissers, hij knikte de corner van Guus Barten goed binnen.

Vrij snel hierna was het goed doorzetten van Davy aan de linkerkant, welke de bal teruglegde naar Pim en die gaf de bal vervolgens rechts mee aan Guus Barten die de 0-2 binnen 20 minuten op het scorebord zette.

Hierna ging Herpinia met meer druk naar voren spelen, wat resulteerde in een aantal kansrijke schoten. Glenn Buermans hield zijn goal echter schoon. In de 40ste minuut was het alsnog raak, toen een vrije trap bij de tweede paal werd binnengelopen, 1-2.

Na rust pakte Avesteyn weer iets meer controle, al bleef het opletten in de omschakeling op de snelle buitenspelers van de thuisploeg. De duels werden wat harder en de goed leidende scheidsrechter moest aan beide zijden een gele kaart trekken. In de 70ste minuut was het weer Rick Vissers die raak schoot, 1-3. Hij was het meest oplettend bij een corner en schoot uit de draai de bal binnen. Hierna was de wedstrijd gespeeld en werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld.

Anco van Zutphen scoorde vervolgens nog bijna zijn eerste goal. Kort voor tijd was het Joost van Vugt die zijn invalbeurt bekroonde met een treffer door een voorzet/schot van Pim vd Boom binnen te lopen, 1-4 eindstand. Al met al een keurige overwinning bij een lastige uitwedstrijd. Door de nederlaag van WEC gaat Avesteyn alleen aan kop en vervolgt het over twee weken weer de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Schadewijk.