AvesteynAvesteyn mocht vandaag voor het eerst dit seizoen thuis aantreden. Het weer beloofde veel goeds en het veld lag er goed bij.
Avesteyn had de eerste helft het betere spel van beide ploegen, maar was wel slordig en wist de kansen niet te benutten. Een aantal maal kregen spelers grote schietkansen.

Maar ook de een op een situaties werden gemist. SCMH probeerde in de counter met snelheid gevaar te creëren waardoor Avesteyn een paar keer aan de rem moest trekken.
De tweede helft zag er heel anders uit. Avesteyn ging verzorgder spelen en liet de bal rondgaan. De ruimtes werden beter benut en dit resulteerde dan ook in een voorsprong. Martijn Swartjes wist Pim van den Boom in de diepte te sturen waar Pim (nu wel) gebruik van maakte. Eén op een op de keeper wist hij deze te verslaan.

De tweede goal was minder ingestudeerd. Eén bal werd van achteruit weggehaald met een lange peer naar voren. Rens van Vugt was scherp en zag kans om een op een te gaan met de keeper. De uitploeg was zich van geen kwaad bewust. Rens faalde niet en bracht de thuisploeg op 2-0. Ook de 3-0 viel. Martijn speelde wederom Pim aan. Ditmaal op eigen helft. Hij draaide behendig weg en passeerde vervolgens nog enkele spelers om afsluitend met een leep lobje over de keeper het nakijken te geven. Avesteyn voetbalde de wedstrijd vervolgens goed uit. Een tweede overwinning waarbij Anco van Zutphen weer net niet wist te scoren.