Voetbal

AvesteynDeze week stond de uitwedstrijd tegen Boskant op het programma. Vlak na de aftrap kreeg Boskant al een goede kans om de score te openen, maar dat lukte nog niet. Snel daarna kwam de eerste kans van Avesteyn. Stef Barten had een goede schietkans, maar de keeper redde.

Daarna werden de kansen in de eerste helft spaarzamer. Een goede kopkans was niet aan Karpis Santurian besteed. Halverwege de eerste helft kwam Boskant uit het niets door aan de zijkant. Na een goede voorzet scoorde zij de 1-0. Daarna had Avesteyn veel balbezit, maar dit resulteerde nog niet in grote kansen. Net voor rust kreeg Rens van Vugt de bal in de voeten aangespeeld in de zestien, draaide open en schoot de bal met links in de korte hoek. 1-1 was dan ook de ruststand.

Na rust startte Avesteyn goed, wat resulteerde in veel balbezit en kansen. Na een snelle omschakeling scoorde Pim van den Boom op aangeven van Davy van Houtert de 1-2. Daarna hing de 1-3 ook in de lucht, maar daar was uit het niets weer Boskant. Na een vlugge omschakeling scoorde ze de 2-2. Daarna volgden ook nog enkele grote kansen voor Boskant, maar deze werden niet afgemaakt. Daarna was het weer de beurt aan Avesteyn, na een lage voorzet van Joost Goijaarts kon Dries Heerkens bij de eerste paal binnenschieten. Daarna probeerde Boskant nog voor de gelijkmaker te gaan, maar dit zorgde voor veel ruimte voor Avesteyn. Hierdoor was Pim  van den Boom de verdediging te snel af en schoot de bal keurig in de bovenhoek. Dries Heerkens bepaalde daarna de eindstand op 5-2 met zijn 2e goal van de middag en zijn 100ste doelpunt in het eerste!