Avesteyn BMCDinther - Het jaarlijkse ritueel van Avesteyn, ook wel de nacompetitie genoemd, is weer begonnen. Op het zomerse sportpark van Avesteyn stond de 'derby' tegen BMC uit Berlicum op het programma.

De eerste helft begon voortvarend voor de thuisploeg met een schitterende aanval. Helaas resulteerde dit niet in een doelpunt maar het begin is veelbelovend. Hierna werd het echter al snel rommelig en was BMC iets feller in deze fase. Onder andere een bal op de lat was het resultaat van het offensief van de bezoekers. Toch werd kort voor de drinkpauze de ban gebroken voor het elftal uit Dinther. Joost van Vugt, die zijn 200e wedstrijd voor Avesteyn speelde, tikte de bal goed binnen op aangeven van Joost Goijaarts. Hierna nam de thuisploeg het initiatief weer over met meerdere grote kansen. Helaas bleef de stand op 1-0 bij rust.

De tweede helft probeerde BMC aan te dringen maar dit werd goed afgeslagen door de Dintherse defensie. Met een counter werd Pim van den Boom weggestuurd die op snelheid de tegenstander goed afsneed. De verdediger moest daardoor aan de noodrem trekken waarmee hij de scheids geen keus gaf, penalty. Rick Vissers ging achter de bal staan en schoot de bal koelbloedig binnen. Hierna was het geloof bij de bezoekers wel een beetje verdwenen. Kort daarna werd het elftal van BMC een tiental door een onbeschofte tackle op de zojuist ingevallen Dries Heerkens. Ook Davy van Houtert was intussen ingevallen en hij zorgde met een bekeken schot voor de beslissing met de bevrijdende 3-0. Hierna was de wedstrijd in het slot en floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week staat de volgende ronde op het programma van Avesteyn. Deze horde betreft een uitwedstrijd naar RKDSV uit Diessen. Wij hopen weer op jullie steun, samen zijn wij Avesteyn! ?