Heeswijk-BestNa een indrukwekkende minuut stilte vanwege het veel te jong overlijden van de moeder van Heeswijk-speler Sten vd Berg, ging de focus zo goed als dat kon weer op de belangrijkste bijzaak in het leven, namelijk voetbal.
Koploper Best Vooruit begon erg afwachtend aan de partij, maar vanuit de omschakeling wisten zij twee keer toe te slaan binnen 10 minuten. Heeswijk rechtte de rug en 10 minuten later stond het weer 2-2 na doelpunten van Tjeu van Alebeek en Tom Sleddens. Vlak na rust scoorde de bezoekers echter opnieuw vanuit een scherpe counter en deze klap kwamen de elf van trainer Marc vd Ven niet meer te boven, eindstand 2-3.
Scheidsrechter Caluwe was helemaal uit België gekomen om de wedstrijd op gang te fluiten en de leidsman leverde een prima partij af. Heeswijk kreeg de bal van de bezoekers uit Best, die zelfs tot op eigen helft terugzakten en loerden op de counter. Na zes minuten leverde deze tactiek ook succes op, toen een inspeelpass van Camiel van Doorn op Wouter van Dijke onderschept werd en via twee Bestenaren in de diepte werd gespeeld op Robin Buiks. Alleen voor doelman Patrick Lunenburg zorgde de slimme spits met een fraai wippertje voor de 0-1. Slechts enkele minuten later stond het al 0-2 toen balverlies op het middenveld een rare klutsbal opleverde die opgeraapt leek te kunnen worden door Lunenburg, maar het effect zorgde ervoor dat Thomas van Heukelom de bal net voor de Heeswijk-doelman weg kon kapen om vervolgens Kenneth vd Wiel te laten scoren.

De spelers van de thuisploeg keken elkaar eens goed in de ogen en verzamelden nieuwe energie om toch een goed gevoel aan deze wedstrijd over te houden. Vijf minuten later leverde dit de aansluitingstreffer toen Van Doorn nu Van Dijke wel wist te vinden en de diepte en de Heeswijk-spits doorkopte op Van Alebeek die de bal snoeihard in de verre hoek joeg. Heeswijk werd steeds sterker en de 2-2 was na ruim 20 minuten dan ook een feit, toen aanvoerder Sleddens goed opendraaide na een pass van achteruit en Jules Heerkens in de voeten aanspeelde. Heerkens kaatste knap op de Heeswijk-captain die de bal van 20 meter langs keeper Denny Witjes schoot. De gasten waren aangeslagen en kwamen niet meer onder de druk van de gastheren uit. Grote kansen leverde dit niet meer op tot aan de rust.
Na de pauze ging Heeswijk vrolijk verder op zoek naar de overwinning en vanaf de aftrap werd direct weer de aanval gezocht. Vlakbij het Bestse strafschopgebied werd de aanval onderschept en toen liet het team van trainer Van Wanrooij zien dat ze meesters zijn in de omschakeling. Via Van Heukelom en Buiks kwam de bal bij de mee opgekomen Tom Kastelijn die de 2-3 binnen kon schuiven. De blauw-witten probeerden daarna van alles om weer op gelijke hoogte te komen, maar de echte kracht en ook kwaliteit ontbrak om het de Bestenaren nog moeilijk te maken. Het was Lunenburg die Heeswijk gedurende de 2e helft in de wedstrijd hield met enkele fraaie reddingen, die ontstonden vanuit opnieuw snelle counters.

Opnieuw een nipte nederlaag dus tegen een titelkandidaat, wat ook typerend is voor de fase waarin Heeswijk na het binnenhalen van de 1e periodetitel zit. Volgende week mogen de Heeswijkers op bezoek bij Emplina dat theoretisch nog een kans heeft op de titel en ook nog volop in de race is voor een na-competitieplaats. Wederom een mooie krachtmeting op weg naar de strijd om promotie, die nog altijd op Heeswijk wacht aan het eind van het seizoen.