Nieuw Woensel_-_Heeswijk_3Het Heeswijk van trainer Marc vd Ven deed wat het moest doen op bezoek bij Nieuw Woensel, winnen en het liefst met een hoge score. Dit doel werd middels een 0-5 overwinning gerealiseerd, maar zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden ging het toch niet op sportpark ’t Bokt in Eindhoven.

Nieuw Woensel_-_Heeswijk2Het Heeswijkse spitsenduo Wouter van Dijke (3x) en Bryan van Deursen (2x) nam de volledige productie voor haar rekening.

De Heeswijk-coach had voor de wedstrijd nog een tegenvaller te verwerken, omdat loopwonder Danny Aarts vanwege een blessure niet kon spelen. Alleskunner Tjeu van Alebeek schoof daarom door naar het middenveld en Wout Cuijpers nam zijn vertrouwde plek op linksachter weer in. Het was dan ook goed om te zien dat Cuijpers een meer dan uitstekende pot op de moeilijk bespeelbare mat legde. Via de goedlopende linkerflank viel na twee minuten dan ook al het eerste doelpunt, toen Stef Adank uiteindelijk vrijgespeeld werd en strak voorgaf op Van Dijke. De goaltjesdief kwam voor zijn man en prikte al snel de 0-1 binnen. De thuisploeg ging daarna direct op jacht naar de gelijkmaker en liet zien over een heel aantal balvaardige spelers te beschikken. Heeswijk had tevens geluk dat scheidsrechter Verpaalen prima in vorm was en terecht twee doelpunten van Nieuw Woensel afkeurde vanwege buitenspel en hands. Vervolgens ging de open wedstrijd gelijk op tot ruim vijf minuten voor rust Bryan van Deursen diep werd gestuurd door Arjen Haast. Alleen voor doelman Den Hollander bleef de linkspoot kalm en schoof de 0-2 binnen.

Vijf minuten na rust waren de geel-zwarten nog een keer dicht bij de aansluitingstreffer toen een schot van Joey Nieborg op de buitenkant van de paal belandde. Tussen de 70e en 75e minuut werd het duel beslist toen het sterk spelende spitsenduo van de blauw-witten zich nogmaals liet gelden. Eerst kopte Van Dijke snoeihard een corner van Adank binnen en twee minuten later stuurde Van Deursen zijn maatje in de voorhoede alleen op de Nieuw Woensel-keeper af voor zijn valse hattrick. Weer twee minuten later was het wederom Haast die Van Dijke de diepte in stuurde en hij gunde op zijn beurt het doelpunt aan de mee opgekomen Van Deursen. Direct daarna wisselde Vd Ven enkele moegestreden spelers, zodat youngsters Dirk Verdonk, Max Sluiter en Joep van Grinsven hun welverdiende opwachting mochten maken. Debutant Van Grinsven bekroonde zijn invalbeurt nog bijna met een treffer, maar de 0-5 bleef uiteindelijk op het scorebord staan.

Na een weekje rust in verband met bekervoetbal mag Heeswijk over twee weken thuis aantreden tegen Schijndel. Bij een overwinning van de Heeswijkers en een gunstig resultaat bij Prinses Irene – Helvoirt kan de ploeg van de Gebr. Dijkhoff en Viking Entertainment de eerste periode nog binnenhalen, dus komt allen naar sportpark De Ballendonk!