Anesteyn 1Het was jaren geleden dat deze Bernhezer derby op het programma stond. WHV was gezien de stand op de ranglijst op voorhand de 'underdog' maar historisch gezien gelden in derby´s andere wetten. Of dat deze middag in Dinther ook het geval was werd in de loop van de wedstrijd duidelijk.

Avesteyn nam na een stroeve start waarin Avesteyn zelf wat onheil over zich afriep door wat individuele verdedigingsfouten. Na die fase pakte Avesteyn het initiatief wat uiteindelijk ook uitmondde in de

Rens van Vugt pakte zijn kans die door hem geboden werd door Stan de Laat na een fout in Loosbroekse verdediging en scoorde de 1-0. Avesteyn overheerste de rest van de eerste helft zonder dat in doelpunten uit te drukken.

Na rust bleek WHV uit een ander vaatje te tappen. De inzet bij de Loosbroekse was fors groter dan in de eerste helft. Avesteyn kwam zeker meer onder druk dan in de eerste helft maar echt uitgespeelde kansen creëerden ze niet. Avesteyn kreeg daarentegen drie uitgelezen kansen maar die waren helaas niet besteed aan de Avesteyn-spelers.

De wedstrijd eindigde daarmee in een 1-0 overwinning voor Avesteyn die daarmee op een gedeelde derde plaats komt. Het had zich vandaag kunnen belonen met een klinkende overwinning maar het bleef bij het kleinste verschil. Er lijkt vroeg in de competitie een splitsing te komen in een duidelijk “linker- en rechter rijtje” waarbij Avesteyn mee doet om een goede kwalificatie. Het vertoonde spel geeft mogelijkheden voor dit jonge team".

Verslag: Joep Adank