vvHeeswijk-ODCDe topper in de 2e klasse H tussen Heeswijk en Volharding eindigde in een 0-3 overwinning voor de club uit Vierlingsbeek. De bezoekers verdienden de zege omdat ze net iets sterker waren dan de thuisploeg,

maar het was jammer dat scheidsrechter Wilbrink met enkele ongelukkige beslissingen een groot stempel op de wedstrijd drukte.

Volharding nam direct het initiatief op sportpark De Balledonk, maar in de beginfase gebeurde er weinig voor het doel van Patrick Lunenburg. Het was terecht dat het uitteam na 25 minuten als eerste mocht juichen. Een hoge voorzet werd door Lunenburg weggestompt maar de bal werd direct terug ingebracht tot bij de tot spits gebombardeerde aanvoerder Mark Blenckers. Die had aan een half metertje ruimte genoeg om uit de draai de 0-1 binnen te schieten.

Heeswijk leek door die tegentreffer wakker te worden en nam het initiatief vervolgens over. Sten vd Berg zag zijn inzet met de arm geblokt worden en Wouter van Dijke wist tot twee keer toe niet te scoren vrij voor doelman Job Vullings. Na ruim een half uur sloeg de vlam in de pan toen Tim Brouwer met gestrekt been doorging op de al op de grond liggende Heeswijk-goalie. Aanvoerder Camiel van Doorn zag deze overtreding gebeuren en reageerde fel op Brouwer, wat een opstootje tot gevolg had. De scheidsrechter deed beide acties af met een gele kaart, terwijl keeper Lunenburg het veld met een open hoofdwond moest verlaten. Tot aan de rust bleef de sfeer grimmig in het veld maar grote kansen waren niet meer te noteren.

De Volharding-staf was verstandig en liet Brouwer in de rust in de kleedkamer achter en Heeswijk ging enthousiast op zoek naar de gelijkmaker. Het doelpunt viel echter al snel aan de andere kant. De leidsman overrulede het vlagsignaal van zijn grensrechter en liet Volharding ingooien. Die deden dit snel en Jeroen Schepens slingerde de bal voor het doel van invaller Niels Nuij. De voorzet werd niet goed weggewerkt door Jules Heerkens, waardoor Pepijn van Geenen de 0-2 knap binnen kon schieten. Niet veel later viel ook de 0-3 toen Schepens attent reageerde op een diepe bal en via de handen van Nuij raak schoot. Toen scheidsrechter Wilbrink na ruim een uur spelen fel inkomen van Sten vd Berg tot ieders verbazing nu wel met een rode kaart bestrafte, was de wedstrijd definitief gespeeld. Mark Blenckers schoot vlak voor tijd nog op de paal, maar verder deden er zich geen noemenswaardigheden meer voor.

Met nog zes wedstrijden te spelen is de achterstand van Heeswijk nu vijf punten op koploper Volharding. Men zou zeggen dat dit te veel is, maar in deze competitie weet je het nooit. Volgende week wacht de ploeg van trainer Marc vd Ven opnieuw een zware pot als ze op bezoek mogen gaan bij BVV in Den Bosch. Heeswijk kennende zullen ze de strijd weer vol enthousiasme aangaan.