Redactioneel

240427 rva koning36Terwijl de koning met zijn gezin in Emmen een geweldige dag had, werd ook in ons dorp een mooi feest gevierd. Hiervoor had het Oranjecomité Heeswijk-Dinther weer een fantastische dag georganiseerd, met activiteiten voor jong en oud.

Wat 's morgens nog even een regenachtige dag leek te worden, werd het weer 's middags aangenaam.

Dit was genoeg reden om weer met zijn allen naar Plein 1969 te komen en het Koningsfeest daar te beleven.

Vanaf half twee begon de kindervrijmarkt en hadden de kinderen traditiegetrouw veel speelgoed uitgestald. Veel papa's en de mama's hielden uiteindelijk een oogje in het zeil, want de kinderen zelf gingen liefst voor de spelletjes die op het Plein waren opgebouwd.

Voor de kinderen waren er veel springkussens en spelletjes te spelen. Deze waren ingedeeld in twee leeftijdscategorieën, te weten spelletjes voor kinderen van nul tot acht jaar en acht tot twaalf jaar.

Klik hier voor foto's.

Daarbij was de popcorn en ranja erg gewild en daarom een reden om geduldig in de rij te wachten. Ook voor het kunnen meerijden met de huifkar moest men even wachten. Vanuit de huifkar kon ieder zien hoe Heeswijk-Dinther in de juiste sfeer was, met de nodige huizen die vlag en wimpel hadden uitgehangen.

Voor de wat sportievere mensen was er weer een mooie fietstocht in elkaar gezet. Met misschien soms wat spatjes regen was het toch een mooie dag om te fietsen.

En niet te vergeten: bij Naast was er weer genoeg te drinken voor de grotere ‘jeugd' en ook daar was een goede sfeer.

Als kers op de taart had het Oranjecomité ook nog, in samenwerking met de activiteitenbegeleiders van Laverhof, de bewoners laten genieten van een optreden van de plaatselijke band Dreamfield. In een aardig gevulde Tuinzaal zaten de bewoners te luisteren naar de fijne muziek.

Al met al kan het Oranjecomité weer terugkijken op een geslaagde dag.

Foto's: Rien van Aarle
Tekst: Anja van Aarle
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen