Redactioneel

240410 PK herinrichting Traverse H D fase 3 deel 11 12Deze week vindt de afronding plaats van de fase 3 van de herinrichting van de traverse.
De laatste werkzaamheden zijn het hier en daar nog het leggen van klinkers, het egaliseren van de grond in de vele groenstroken en het planten van bomen en struiken daarin. Brouwers groenprojecten uit Vinkel zorgt hiervoor.

Bij navraag bleek dat er naast enkele dennen, witte en rode prunussen, lindenbomen en acacia’s komen.
Dus een veel gevariëerder geheel dan voorheen, waarbij ook gedacht wordt aan enige schaduw (dennen) en bloemen voor de insecten zoals bijen en vlinders. Dit mede dankzij de inspraak van Actief Burgerschap.
De sierlijke bloembakken, die voor de afremming van het verkeer zorgen, zijn van natuursteen welke uit China komen. Omdat ze concurrerend waren ten opzichte van de betonnen uitvoering is voor deze gekozen. Ze worden gebruiksklaar aangeleverd geheel volgens de tekeningen, die erheen gestuurd zijn. Alleen de noodzakelijk verlichting: oogjes en reflectors plaatsen zij er zelf op.
Verwacht wordt dat het werk maandag klaar is en dat de bussen eind volgende week weer kunnen rijden.

Klik hier voor foto's.

Overigens ook het laatste project (fase 4) vanaf de Torenstraat tot de rotonde voorbij Retsel is aanbesteed. De planning is dat dat werk in oktober 2024 begint.

Tekst en foto's: Peter Kriele

Reacties   
+2 #1 R. 21-04-2024 09:58
Piet Hein Hezemans zei:
Het geheel ziet er weer kei-mooi uit. Nu de laatste lootjes, de mooie bomen en planten. Gaat helemaal goedkomen. Nu die automobilisten nog bijsturen, die nog altijd proberen boven de 50 km/u over onze straten rijden.

en ook de fietsers (elektrisch) en brommers/scooters, om ook aan die personen mee te geven dat 30km per uur niet enkel geldt voor motorvoertuigen op meer dan 2 wielen ;-)
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen