Redactioneel

240123 jw OntmoetingstuinDonderdagmiddag overhandigde Eric Dobbelsteen namens de RABObank een cheque ter waarde van € 8000,- aan het bestuur en de medewerkers van de ontmoetingstuin. De bank viert dit jaar haar 125-jarig bestaan en in dat kader werd een steunfonds opgericht van € 125.000,- om duurzaamheidsprojecten te ondersteunen.

ontmoetingstuin raboZonnepanelen
Ook de ontmoetingstuin heeft duurzaamheid hoog in haar vaandel staan. In de nabijheid van de Parochiekerk, C.C. Servaes, de Wojstap, jongerensoos I Meet en Buro Lima heeft de tuin een verbindende functie. Het bestuur diende een aanvraag in samen met de toekomstplannen en werd beloond met de toekenning  van € 8000,-. Het is de bedoeling dat er in eerste instantie doorzichtige zonnepanelen worden geplaatst boven het terrein waar de tomaten worden geteeld. Die staan dus niet meer in de kas.

Hemelwater
Verder wordt nagedacht om hemelwater in de nabijgelegen gebouwen rond de tuin op te vangen. Deels gaat dat in opvangbakken en voor het overschot wordt een wadi aangelegd. De tuin is wekelijks te bezoeken op woensdag en zaterdag van 9 tot 12 uur.

Tekst en fotografie: Jacques Worms

Reacties   
+2 #1 Harry van der Pas 24-01-2024 20:14
Proficiat met dit mooie cadeau. Prachtige kans om kleinschalig de mogelijkheden te verkennen en ook te laten zien.
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen