Redactioneel

240120 cvdh Oudere Garde 03Vrijdag 19 januari was er een optreden van De Oudere Garde voor de  KBO-leden van Dinther, Heeswijk en Loosbroek. De zaal in CC Servaes zat afgeladen vol. Er kon echt niemand meer bij. Ook op zaterdagavond, 20 januari en zondagavond, 21 januari was de zaal goed gevuld. Toen mocht ook iedereen komen.

Het stuk “Dat zullen we nog wel zien” van Rien Bakker speelde zich af in de hedendaagse werkelijkheid. Een deftige moeder komt na haar operatie en een lange revalidatie weer thuis en heeft daarbij wel thuishulp nodig. Haar deftige en arrogante dochter, die geld ruikt, meent echter dat ze het huis zo snel mogelijk moet gaan verkopen en dan gaan verhuizen naar een aanleunwoning. De thuishulp, een echt volkstype, meent hier echter een stokje voor te moeten steken. Dit heeft allerlei komische en hilarische situaties tot gevolg.

Klik hier voor foto's.

Het aanwezige publiek reageerde doorlopend enthousiast en dat is natuurlijk voor de spelers en speelsters, 100% amateurs, zeer prettig.

Er kan gezegd worden dat het weer een zeer geslaagd weekend was voor de toneelvereniging De Oudere Garde uit Heeswijk-Dinther. Eén van de pareltjes van de KBO-Dinther.

Dit succes stimuleert ook de regisseur, Ger Sanders, om weer op zoek te gaan naar een mooi stuk voor volgend jaar.

Overigens, als er nog MANNEN zijn in Heeswijk-Dinther-Loosbroek die het wel leuk lijkt om ook acteur te worden, dan zijn ze van harte welkom. De toneelclub is naarstig naar ze op zoek. Een telefoontje naar 06-25025979 en een gesprekje is snel geregeld.

Tekst: Gerrit van den Berg, PR De Oudere Garde
Foto's: Corrie van der Heijden
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen