Redactioneel

240111 PK Nieuwjaarsontmoeting in CC Servaes 19 VIERKANT 19Om 20.00 uur opende Dorris Heijmeriks deze avond en gaf het woord aan Peer Verkuijlen voorzitter van Actief Burgerschap. Deze gaf uitleg wat er zoal gebeurd was, wat de plannen zijn en welke groepen actief zijn. Hij deed dit aan de hand van beelden via een beamer. Hij zei dat dit straks allemaal op de website van Actief Burgerschap te zien is.

Hierna vertoonde Nadja van Hemmen-van Driel een mooie natuurfilm. Het was de moeite waard om “hiervoor even de ogen te sluiten”.

Klik hier voor foto's.

Het kon niet missen of ook Marko Konings kwam even aan bod. Hij vertelde een uitvoerig verhaal van hoe de gemeente Bernheze er in de toekomst uit zou kunnen zien. Zo zouden de twee voetbalverenigingen en ook de twee muziekkorpsen samen gaan. Maar dat zou toch wel enige strijd kosten. De grootste wens is toch dat Heesch naar Oss gaat, zoals René v.d. Pas van tijd tot tijd aanhaalt in d'n HaDeejer.

Zoals gewoonlijk werden weer de jonge actieve burger en de actieve burger aangewezen. De oud-winnaars maken elk jaar hun keuze. Als jonge actieve burger kwam Bram Luyendijk (13 jaar) naar voren. Hij heeft lange tijd hand- en spandiensten verricht bij een boerenbedrijf. Vervolgens ging hij bij de Hockeyclub HDL helpen, waar zijn vader ook vrijwilligerswerk doet als beheerder van kantine, gebouwen en veld.

Als actieve burger werd gekozen Reinier van der Heijden. Hij doet veel vrijwilligerswerk bij de voetbalvereniging Heeswijk, maar was ook 28 jaar betrokken bij de organisatie van de dorpszeskamp HDL. Hij is niet voor niets, tijdens de Nieuwsjaarsreceptie van de Voetbalvereniging, onderscheiden met de jaarlijkse Pluim van de Club.

Beiden werden gefeliciteerd door wethouder Edwin Daandels en kregen de daar bijhorende oorkonde.

Hierna sloot Peer Verkuijlen deze avond af met een dankwoord voor degenen die deze avond hebben voorbereid en aan Dorris Heijmeriks, Marko Konings en Nadja van Hemmen, die hier aan hebben meegewerkt en om niet te vergeten het personeel van CC Servaes. De avond werd tenslotte opgeluisterd door de band Dreamfield.

Foto’s en tekst: Peter Kriele

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen