Redactioneel

231229 cvdh JanRijkerstoernooi 25Heeswijk-Dinther- Onder het oog van een overweldigende supportersschare werden al weer voor de negende keer de biljartkampioenschappen libre om de “Jan Rijkerstrofee” gehouden. Na twee dagen van enerverende en hoogstaande wedstrijden kwam Frans Govers uit Vorstenbosch als terechte winnaar uit de bus.

Dit toernooi dat op donderdag 28 en vrijdag 29 december werd gehouden in de fraaie zalen van C.C.Servaes in Dinther, is in het leven geroepen om de mooie sport biljarten te promoten. Het gaat deze dagen dan ook meer om het mooie van deze sport dan om het winnen. Vandaar ook dat van elk dorp een van de betere spelers mochten strijden om de eer.
Na dag een ging Frans Govers aan kop met drie gewonnen wedstrijden maar Tommy Netten zat hem aardig op zijn hielen met 27,3 punten. Ook Toon Vissers en Cor van Lent waren ook zeker nog in de race. Op dag twee won Frans ook zijn vierde partij en was aardig op weg naar de eindoverwinning maar ook Tommy won zijn vierde partij en laat nu nou net deze laatste partij gaan tussen Frans en Tommy. Beide spelers gingen vol goede moed de strijd aan. Frans ging goed van start en Tommy kon niet echt in zijn spel komen. Toen Frans een prachtige serie van 18 op het groene laken neerlegde waren de kansen voor Tommy zo goed als verkeken. Wat hij ook probeerde het was niet voldoende. Na 23 beurten had Frans zijn aantal caramboles in de pocket en liet Tommy achter met 51 caramboles. Zodoende werd Frans een waardig kampioen met alle 5 gewonnen wedstrijden en Tommy eindigde op een verdienstelijke tweede plaats. Een terechte felicitatie voor Frans. Hierna reikte de zoon van de naamgever van dit toernooi de felbegeerde schaal uit aan de winnaar.

Klik hier voor foto's.

Het waren mooie wedstrijden met een toernooigemiddelde van 2,675 en een hoogste serie van 32 van Cor van Lent en 31 voor Toon Kling.
Na afloop sprak regiovoorzitter Bert Derksen een lovend woord aan organisator D.I.O. en dankte spelers, schrijvers, arbiters en personeel C.C.Servaes en de familie Rijkers voor de wederom geschonken beker en sprak de hoop uit dat het volgende toernooi wederom een groot succes gaat worden. Ook dank aan C.C.Servaes voor de sponsoring mede met D.I.O. voor het gratis kopje koffie en de heerlijke hapjes.
Hierbij de volledige uitslagen:
Nr: 1 en kampioen Frans Govers met 50 punten, gem. 2,381 en h.s. van 18  Nr: 2 Tommy Netten met 44,5 punten, gem. van 2,130 en h.s. van 13
Nr: 3 Toon Vissers met 44,5 punten, gem. van 2,013 en hoogste serie van 13
Nr: 4 Tonnie Sesink met 43,5 punten, gem. van 2,24 en h.s. van 13
Nr: 5 Toon Kling met 41,5 punten, gem. van 3,496 en h.s. van 31
Nr: 6 Cor van Lent met 40,1 punten, gem. van 3,944 en h.s. van 32