Redactioneel

231216 rva Kerstinstuif15vkZoals elk jaar, was er dit weekend een kerstinstuif voor de basisschooljeugd. Tussen 10.00 en 16.00 uur was het mogelijk om in kerstsferen lekker te knutselen.
Met kerstmuziek op de achtergrond en soms verkleed, hebben meer dan 100 kinderen met trots hun werkstukjes gemaakt.

Van het maken van een kerstkaart, een kandelaar in de vorm van een ster en een kerststukje. Tot het maken van een kerstboompje om die met kralen te kunnen versieren en het bakken van eigen koekjes. Er was er genoeg te doen. Sommige kinderen waren zelfs zo druk bezig met knutselen, dat ze alles wat er om hen heen gebeurde, niet in de gaten hadden.
De kinderen mochten ook op papier hun hand omtrekken en daarna uitknippen om er een vrolijk kerstgezichtje van te maken. En tussendoor was er tijd voor wat limonade, een koekje en een snoepje.

Klik hier voor foto's.

's Morgens waren er meteen zoveel kinderen dat de aanwezige vrijwilligers niet eerst de tijd kregen om het voorbeeld werkstukje te maken. Met wat geduld werd uiteindelijk het resultaat toch heel leuk.
Jongere knutselaars mochten een begeleider meebrengen. Soms konden de begeleiders helpen, maar een andere keer was toch meer uitleg door de vrijwilligers van de Eijnderic nodig.

Voor de organisatie is het elk jaar weer een leuke uitdaging om nieuwe ideeën te verzamelen. Ook dit jaar was dat weer heel goed gelukt.

Foto's: Rien van Aarle
Tekst: Anja van Aarle

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen