Redactioneel

231122 rva verkiezingen22Wie bakt het best? Wie bakt er niets van? Met een stemlijst van maar liefst 26 partijen kon iedereen, die stemgerechtigd was, stemmen op zijn/haar favoriete partij.

Veel mensen wisten vooraf waarop ze wilden gaan stemmen, maar toch zeker net zoveel mensen zijn de zogenaamde zwevende kiezers. Stemmers die zich laten leiden door de stemwijzers, door de vele gevoerde debatten en andere vormen van presentatie door de partijen.

Als het aan de willekeurige partij ligt weet deze het best hoe we de problemen kunnen oplossen. Bij het volgen van de debatten lijkt het alsof ze allemaal, alles van elk onderwerp weten.

Dat is een mooi uitgangspunt voor onze toekomst.

Klik hier voor foto's.

De kiezers geven hun voorkeur van smaak aan door te gaan stemmen. Tevens geven ze daarmee te kennen waar ze allergisch voor zijn. Dat raakt de partijen waar ze echt niet op wilden stemmen. Nadat de stemmen uiteindelijk zijn geteld, worden de taken in de keuken verdeeld. Wie wordt de chef-kok? Wie wordt de sous-chef? En wie bakt de broodjes bruin?

Ook in Heeswijk-Dinther is volop gestemd. Hiervoor waren 4 stembureaus beschikbaar en is alles op alles gezet om deze dag weer in goede banen te leiden. Na het tellen van de stemmen zal blijken wie het beste deeg heeft gemaakt. Welke partij deze het beste heeft laten rijzen en welke partijdoelstellingen de nieuwe smaak geven aan de Tweede Kamer der Staten Generaal.

Er zijn koks die geloven dat de lekkerste recepten maar maximaal 5 ingrediënten hebben voor de beste beleving.

Misschien moet de nieuwe Tweede Kamer daar ook over nadenken. Niet alles willen mengen. Dat geeft meestal een vreemde smaak. Maar afspreken wat ze willen bakken en daar de juiste middelen voor inzetten. En als dat klaar is, dan pas weer nieuwe broodjes gaan bakken.

Er is nog nooit een kok gevonden die kan koken voor alle monden. Zo zal ook elke samenstelling van de Tweede Kamer voor- en tegenstanders kennen.

Foto's: Rien van Aarle
Tekst: Anja van Aarle
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen