Redactioneel

231028 rva Spook16Ook dit jaar was er weer griezelig goed uitgepakt om kinderen een heus Halloween effect te geven. De volle maan op 28 oktober maakte het plaatje bij Brink Multimedia compleet. De tuin, die achter het kantoor ligt, was volledig omgebouwd.

Met verschillende attributen zoals spinnen en pompoenen, special effects, lichtspel en rook werden de kinderen overstelpt met griezelige momenten en schrikeffecten. De een was stoer, maar de ander was blij dat hij/zij niet alleen was en troost kon vinden.

Klik hier voor foto's.

In 2022 ging het verhaal van het Haunted House over het Pompoen Vrouwtje. Dit jaar ging men verder waar het verhaal vorig jaar ophield. In een lange rij stond iedereen op zijn/haar beurt te wachten om het traject te doorlopen.

Halloween is een al eeuwenoude traditie, waarvan de herkomst op verschillende manieren wordt uitgelegd. Ging het ooit om dolende zielen en geesten te verjagen, is het nu meer bedoeld om sfeer te creëren. De avonden zijn weer langer. Het is buiten weer kouder en de kachel gaat aan. We gaan wennen aan het idee van de komende winterperiode. En de kinderen vinden het vooral leuk om, gecombineerd met schminken en verkleedpartijen, een gepland moment te hebben en te zien hoe ze met hun angsten omgaan.

Ik verwacht dat alle spoken na het weekend weer zijn verdwenen en dat de rust aan het Raadhuisplein weer volledig terug is. Mogen deze -tot volgend jaar- rusten in vrede...........

Tekst: Anja van Aarle
Foto's: Rien van Aarle
Reacties   
+1 #2 Wilma van Zoggel 03-11-2023 10:15
jazeker ...redactie hadeejer.nl
Citeer
+2 #1 Roy van Brink 30-10-2023 15:30
Super leuk stukje, en leuke foto's! Mogen we ze gebruiken op onze eigen site halloweenhdl.nl ?

Ik stond zelf bij het intro filmpje, heb jullie niet gezien. Leuke aangename verrassing!
Citeer
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen