Redactioneel

231015 rva vogels23 Ook dit jaar was er de vogeltentoonstelling bij CC Servaes. De mooiste vogels waren aanwezig om aan iedereen te showen. Er waren inschrijvingen van leden van Vogelvreugd Dinther, van Vogelvreugd Nistelrode en De Nachtegaal Berlicum.

De tentoonstelling was op donderdag al opgezet en op vrijdag werden de vogels door de keurmeesters gekeurd. Hieruit bleek welke vogels de winnaars waren. Op zaterdag en zondag was er voor iedereen vrij toegang om de tentoonstelling te bekijken.

Klik hier voor foto's.

Met behulp van de rozetkleur werd voor de bezoekers duidelijk welke vogel in de betreffende categorie de beste was. Blauw staat voor goud, rood staat voor zilver en wit staat voor brons. De echte toppers hebben alle drie de kleuren in de rozet.

Er was een pracht aan vogels waaronder kanaries, parkieten en verschillende andere tropische vogels in vele kleuren. De vogels gaan ongeveer 2 maanden ‘on tour'. Dan worden in heel het land diverse tentoonstellingen georganiseerd. Normaal gesproken zitten deze vogels thuis in grote vluchten (red. grote volières). Ten gunste van de tentoonstellingen worden ze getraind om tijdelijk in de kleinere kooitjes te zitten. Met onder andere toezicht van een dierenarts wordt de gezondheid van de vogels nauwlettend gevolgd.

Tiny Blokx weet wat er van een winnende vogel wordt verwacht. Hij is 38 jaar keurmeester geweest en heeft al 14 wereldkampioenen op zijn naam staan. ‘Ik kan thuis gewoon van mijn vogels genieten, maar het is ook een sport om er een winnaar bij te krijgen.’

Vogelvreugd – Dinther is een gezonde en gezellige vereniging waarbij niet alleen leden uit eigen dorp zijn aangesloten, maar waar ook veel leden van ‘buitenaf’ komen. Daarmee kan men veronderstellen dat de leden er zich welkom voelen en dat de vereniging biedt wat ervan wordt verwacht. Ook nieuwe leden zijn altijd welkom.

Tekst: Anja van Aarle
Foto's: Rien van Aarle
Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen