Redactioneel

161203-phe-BuroLima _6De eerste unit is opgeleverd
Maar toen moest er nog een hoop gebeuren. Dus werd er afgelopen zaterdag gestart met het klaar stomen van de eerste unit voor de kinderen van Buro Lima. 
Ouders, vrijwilligers, betrokken moeders en vaders, tantes en peetooms gingen aan de slag. Meer foto's. 

De sfeer is goed, er wordt overlegd hoe het allemaal aangepakt moet worden. Er wordt gelachen en op tijd een kop koffie gedronken. De schouders worden er onder gezet. Ze hebben met zijn allen hetzelfde doel, en dat is het mooi, gezellig en functioneel maken voor alle bewoners van deze unit.

Een praatje met alle harde werkers
“Sinds wij Lima kennen, durven wij weer aan de toekomst van onze zoon te denken,” vertelt een ouder, terwijl ze de slaapkamer van haar zoon in mooie rustige kleuren schildert en behangt.
“Het is hier thuiskomen“ roept een andere vrijwilliger enthousiast.
“Ik heb zoveel bewondering voor Lima,” zegt een peetoom, “van mij krijgen ze een dikke pluim.”
“Ik heb voor mijn moeder en mijn tantes een uitje georganiseerd” zegt een van de medewerkers van Lima en wijst naar haar schilderende moeder en tantes. “Wij doen dat met veel plezier” roepen de tantes” en dan al die mooie frisse kleuren, geweldig.”

Ook buiten wordt er hard gewerkt
“Ik doe alles, schilderen, timmeren, noem maar op. Ik heb dan ook al op veel plaatsen meegewerkt en doe het altijd met veel plezier” zegt de peetoom van een van de kinderen terwijl ze met zijn allen aan het zorgen zijn dat het riool, de elektriciteit en de waterleidingen er allemaal op tijd in zitten, zodat het terrein afgewerkt kan worden.

Een van de vrijwilligers zegt: ”Ik werk hier omdat ik al zoveel geluk in mijn leven heb gehad en dat geluk wil ik inzetten voor de mensen die minder geluk in hun leven hebben.”

Redactie: José van der Heijden

Fotografie: Buro Lima en Piet van Helvoort

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen