Dorpsnieuws

expoAanleiding was een kruis dat de Oekrainse smid Serhi Polubotko in 2022 kreeg van zijn Slowaakse collega Daniel Miclos. op het kruis staat de inscriptie": voor vrede en hoop voor Oekraine”.

Het bracht Serhi Polubotko tot het idee om aan alle smeden in de wereld te vragen een kruis te maken om de vele slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te herinneren. De oproep #WITH_ LOVE_TO_UKRAINE leidde tot ca. 200 kruisen uit staal, ca. 500 mm hoog, gecombineerd met koper, brons of messing, toegezonden vanuit 27 landen. De kruisen zijn vervaardigd met passie, creativiteit en vakmanschap, met warme handen en hete harten en hebben een ziel. De Tentoonstelling reist rond en vertrok naar Noorwegen (Ringebu) en van daaruit naar, Nederland (Overloon), België (Lier en Orval) en keert nu weer terug naar Nederland: abdij van Berne in Heeswijk.

De Tentoonstelling staat opgesteld in de abdijkerk. Zij loopt vanaf MAANDAG 8 APRIL tot en met MAANDAG 20 MEI van 09.00 - 17.00 UUR. • Niet tussen 12.00 - 13.00 uur • Niet op zon- en feestdagen tussen 10.00 - 12.00 uur vanwege eucharistievieringen. Toegang gratis.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen