Dorpsnieuws

kersouweHet bos ontwaakt. De lente is in aantocht. Dat betekent ook dat het spiksplinternieuwe Kersouweseizoen er aankomt. Van half mei tot half september openen de poorten van het Heeswijkse theater voor alweer de 78ste keer om duizenden theaterliefhebbers uit de regio te mogen ontvangen.

Zij kunnen gaan ervaren en genieten in en van De Kersouwe, want er is voor iedereen wel iets speciaals onder de bomen te vinden. Voor groot en klein, jong en oud. Voor iedereen, die omringd door natuur cultuur wil beleven.

Terug van weggeweest
Het is inmiddels geen groot geheim meer dat artiesten graag naar De Kersouwe (terug)komen. De unieke vakantieachtige sfeer midden in het bos, de oerbrabantse gezelligheid en avondvullende zomeravonden zijn geliefd en geroemd. Dit theaterseizoen zijn er ‘oude’ bekenden plus een aantal nieuwkomers op het Kersouweprogramma te vinden. Zo is Krezip 23 jaar na haar legendarische optreden in 2001 terug op het buitenpodium. Daarnaast prijken de Nederlandste topartiesten Danny Vera, Frank Boeijen, Yentl & De Boer en Suzan & Freek weer op de gevarieerde artiestenlijst. Het festival Rockin’ Wood viert haar inmiddels tiende editie in de bossen en uiteraard is er het jaarlijks succesvolle Kersouwe Open Podium. De welbekende Slabroekse cabaretier Mark van de Veerdonk sluit zijn mooie carrière af, zoals hij die ooit begon… hier.

Nieuwkomers
Daarnaast is er een reeks artiesten die voor de eerste keer de (zand)weg naar het grootse Noord-Brabantse openluchttheater aflegt. Om – zo is onze bescheiden verwachting - vervolgens ook verliefd te raken. De Kersouwe verwelkomt deze zomer Mell & Vintage Future, Jamai die een ode aan zijn held Elton John brengt, harpiste Iris Kroes met een Mindfulness yogaconcert, Koningstheatercabaretier Thijs van de Meeberg, het klassieke kleinkunstduo Beth en Flo, Pink Floyd Project met een grootse theatershow en publiekslieveling Miss Montreal, die ons muzikaal in de watten gaat leggen. Marcel van Roosmalen & Eva Hoeke vertellen over hun ervaringen in het dorpse Wormer, en zanger en gitarist Harry Hendriks – ook muzikaal leider van de Kersouwe theaterproductie – treedt op. Speciaal voor jongeren (en iedereen die zich nog jong voelt) is er een vette zomeravond in het verschiet met headliners De Bankzitters en Turfy Gang. Kortom, voor iedereen is wel wat speciaals tussen de bomen te vinden. Daarnaast zijn er uiteraard de eigen Kersouwe Theaterproducties Code Rood en Kleintje Heks, en een viertal jeugdfamilievoorstellingen in de zomervakantie.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor het nieuwe Kersouweseizoen start zaterdagochtend 16 maart om 10.00 uur. Vanaf dat moment kan iedereen (uitsluitend) online via www.kersouwe.nl kaarten bestellen. Via de agenda op deze website is ook het complete programma alvast te bekijken. Voor populaire concerten geldt een maximum van vier kaarten per persoon. Wees er snel bij, want de ervaring leert dat voorstellingen razendsnel uitverkocht kunnen raken.
De kaartverkoop voor de Kersouwe producties en familievoorstellingen in de zomer start op een later moment.

Graag tot ziens deze zomer in Natuurtheater De Kersouwe. Kom ook, ervaar, geniet en raak verliefd!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen