Dorpsnieuws

Rood KapjeVanaf woensdag 5 juli staat de jeugdtheatergroep van De Kersouwe op het openluchtpodium van De Kersouwe met de nieuwe jeugdtheaterproductie Roodkapje. De productie zal vijf keer opgevoerd worden in Heeswijk-Dinther en daarnaast nog een paar keer bij openluchttheaters in de regio.

Het stuk is geschreven door Michelle van Daalhoff en de regie is in handen van Kim van Kooij.

Sinds januari repeteert de jeugdtheatergroep van de Kersouwe al voor hun nieuwe theaterproductie Roodkapje. Iedereen kent het sprookje, waarin de grote boze wolf het gemunt heeft op Roodkapje en zich als haar grootmoeder vermomt in oma’s bedstee. Maar natuurlijk gaat het in de door Michelle geschreven versie net even anders!

Regisseur Kim van Kooij: “Roodkapje wil op avontuur. Ze ontmoet wolven die niet stoer zijn, kabouters die niet klein zijn, een elfje dat Twaalfje wordt genoemd en nog wat van dat soort dingen. Verder is er sprake van een bezorgde moeder, een bange ‘meneer agent,’ een oma met een jachtgeweer en nog heel veel meer. Het stuk gaat over niet kunnen of willen zijn wat je ‘hoort’ te zijn en dat is knap lastig… Gelukkig lopen de personages elkaar in dit stuk op hilarische wijze tegen het lijf, dus ik kan je alvast verklappen…het komt allemaal goed!

En zo hoort dat natuurlijk bij sprookjes!

Doorloop
Eind mei vond een eerste doorloop in het eigen theater plaats. Productieleider Mieke Volk: “Het is altijd spannend zo’n doorloop, maar we hebben er alle vertrouwen in. We oefenen dan eerst met de decorstukken. Dan wordt ook beter duidelijk of het alles lukt zoals de regisseur het in gedachten heeft, of dat er nog aanpassingen nodig zijn.”

Ook al wordt er gespeeld in hun gewone kloffie, de wolf is echt de wolf. Roodkapje huppelt er vrolijk op los en de elfjes fladderen over het toneel. Regisseur Kim hoeft maar af en toe een kleine hint te geven. Al vanaf het begin zit de vaart er goed in.

Speeldata

Roodkapje is geschikt voor iedereen van 4 jaar en ouder en gaat op woensdagmiddag 5 juli om 15.00u in première in De Kersouwe.  Daarna speelt de jeugdtheatergroep woensdagmiddag 12 en 19 juli, zondagmiddag 16 juli en zaterdagmiddag 22 juli. Aanvang is steeds 15.00 uur. Kaarten a 5 Euro zijn te reserveren op www.kersouwe.nl en – indien niet uitverkocht – verkrijgbaar aan de dagkassa (vanaf een uur voor aanvang).
Daarnaast speelt Roodkapje nog op 15 juli in Oploo en op 20 juli in Mariahout.

Met Roodkapje beleef je zeker te weten een heerlijke Kersouwemiddag. Perfect voor een zomers uitje met de hele familie of zelfs een kinderfeest!

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen