Dorpsnieuws

Jubilarissen Het was volle bak bij het traditionele jubilarissen- en vriendenconcert van de Dintherse muziekvereniging Servaes. Het sfeervol ingerichte clubhuis,  De muziekfabriek, zat vol met familie en genodigden van de vier jubilarissen,  leden van de stichting vrienden van Servaes en andere belangstellenden.

Het harmonieorkest onder leiding van dirigent Hans van der Velden had voor de gelegenheid een feestelijk programma ingestudeerd. Van de vier jubilarissen waren er zelfs twee die de titel erelid kregen vanwege hun 50-jarig lidmaatschap.

Na de vrolijke muzikale opening lieten de leden van het orkest tijdens Alpina Saga horen dat ze ook konden zingen, een bijzondere gewaarwording tijdens een imposant muziekstuk.

Daarna werd de eerste jubilaris Inge Sperber naar voren geroepen. Zij begon haar muzikale carrière als jong meisje bij de slagwerkgroep in Berlicum omdat de klarinet voor haar te groot bleek. Na jaren niet meer actief geweest te zijn begon het toch weer te kriebelen toen haar kinderen muziek gingen maken. Ze kon nu wel op de klarinet uit de voeten en zo viert ze nu haar 25-jarig jubileum. Ze ontving daarvoor een oorkonde en een speldje van de bond.

Het programma werd daarna vervolgd met The Hobbit uit het muziekstuk The Lord of the Rings. Vervolgens werd door interim voorzitter Marko Konings de volgende jubilaris aangekondigd. Trompettist Arian Deckers werd gehuldigd voor zijn 40-jarig lidmaatschap. Hij is niet alleen een zeer goede muzikant maar ook enthousiaste en inspirerende dirigent van het opleidingsorkest, niet alleen in Dinther maar ook op tal van andere plaatsen in de regio. Naast een oorkonde en speldje ontving Arian ook een beeldje vanwege zijn 25 jarig jubileum als dirigent. Als verrassing kreeg hij bovendien een serenade van de leerlingen van ‘zijn’ opleidings- en opstaporkest en de blokfluit-leerlingen die lang zal hij leven voor hem speelden.

Het concert werd vervolgd met Samba for Flutes waarbij er een hoofdrol was weggelegd voor de fluitisten, en de John Williams Trilogy met bekende filmmuziek. Daarna werden Kees van der Sangen en Marianne van Beekveld gehuldigd vanwege hun 50-jarig lidmaatschap. Kees begon op trompet en schakelde na enkele jaren over op de trombone en was ook geruime tijd als penningmeester lid van het bestuur. Marianne begon als klarinettiste en speelde samen met alle drie haar broers bij Servaes. Ook gaf ze les aan leerlingen. Na een tijdje gestopt te zijn kwam ze toch weer terug, maar nu op de saxofoon.

Beide muzikanten ontvingen naast een oorkonde en speldje ook het erelidmaatschap van Muziekvereniging Servaes. Zeker ook speciaal voor Marianne omdat zij nu het eerste vrouwelijke erelid is.

Na het slotnummer en bedankwoord van de voorzitter werd er volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de jubilarissen te feliciteren en nog even gezellig na te kletsen over deze zeer geslaagde middag.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen