Dorpsnieuws

Alles verandertLezing door Erik Galle, nav zijn boek Alles wat blijft verandert. Een kunstzinnig overleg met God, op zaterdag 25 februari  2023 om15.30 uur (tot 17.30 uur) in Berne, Boek en Abdijwinkel, Entree: 10,00 (incl. consumptie).  Aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Het zit me veel te krap’, zei God me een tijd geleden. Hij doelde op het beeld dat ik van Hem had.

Eric GalleZelf vond ik het prima zitten. Op een dag is God ontsnapt. Eerlijk gezegd had ik het niet zien aankomen. Dit soort opstandigheid verbond ik niet met God. Sindsdien leer ik ermee leven dat God anders is dan ik dacht.

Dat lukt me steeds beter. Het meest vreemde is dat ik daardoor ook zelf verander.

In deze lezing wil ik jullie meenemen op het avontuur ‘van de wondere samenhang tussen blijven en veranderen. Elke vorm van groei is op deze mix gebaseerd. Zelfs God groeit, als ik Hem laat veranderen. Over dit wonder wil ik zwijgen en spreken tegelijk. De verandering gebeurt immers zowel in de taal als ver daarbuiten.

Erik Galle

Over het boek Alles wat blijft verandert

Zie jij blijven en veranderen als tegengestelde begrippen, dan word je in dit boek tot de orde geroepen. Alles wat blijft, verandert is een pleidooi om beweging toe te laten, niet in het minst in onze relatie met God.

In intense gebeden en kordaat overleg laat Erik Galle zien hoe God buiten de lijntjes kleurt waarin wij Hem willen dwingen. Vijftig kunstwerken van eigen makelij vormen het decor en de bril om de woorden nieuw te laten klinken.

Erik Galle is priester-psychotherapeut. In zijn boeken zoekt hij naar nieuwe wegen om God anders te zien en als mens volop te groeien.

Eerder verschenen van zijn hand: De voorafplek, Als de stilte roept,In de leer bij de monnik, Woorden als psalmen, Neem niets mee voor onderweg, Ik ben een pelgrim,  De synodale weg

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen