Dorpsnieuws

161120 Herfstconcert_jeugd_17Op zondag 20 november j.l. vond het Herfstconcert plaats in de Muziekfabriek met de jeugdorkesten en de jeugslagwerkgroepen van Harmonie TOG uit Berlicum en harmonie Sint Servaes uit Dinther. Meer foto's.

Het weer was deze zondag opnieuw guur en nat en omdat bij deze periode een windje door de bomen zich passend liet gelden, bracht dat veel mensen naar de Muziekfabriek in Heeswijk-Dinther. Tegen elf uur was de Muziekfabriek bomvol met belangstellenden, die kwamen genieten van prachtige harmoniemuziek. Met de repertoirekeuze lieten beide verenigingen horen, dat harmoniemuziek wel degelijk hip en swingend kan zijn, getuige het prachtige concert dat in ruim anderhalf uur werd voorgeschoteld aan alle gasten.

De beide slagwerkgroepen staan onder leiding van Ton van de Veerdonk en voor deze gelegenheid waren ze bij elkaar gebracht in één korps. Voor de pauze werden de slagwerknummers gecombineerd met optredens van het jeugdorkest van Dinther. Na de pauze was de verbinding met het jeugdorkest van Berlicum. Beide orkesten onder leiding van jeugddirigent Arian Deckers.

Hoewel het vooraanstaande verraadt dat beide dirigenten het deze ochtend druk hadden, was het Desie Verhoeven die zich het meest mocht inspannen tijdens dit concert. Zij speelde alle nummers mee, bij zowel de slagwerkgroepen alsook bij de jeugdorkesten. Kortom echte all-rounders aan het werk deze ochtend.

En dat gold niet alleen voor de eerder genoemde artiesten. Michelle Deckers en Lisanne van Lankvelt, beiden van harmonie Sint Servaes uit Dinther speelden mee in het opleidingsorkest. Zij waren daarnaast ook verantwoordelijk voor de organisatie van het geheel. Zo bedachten zij vooraf mee met de opzet van het concert, verzorgden de P.R. van het concert, waren actief betrokken bij de inrichting, zorgden voor de bloemstukjes op tafel en waren ook present bij het ontvangen van de gasten en het afsluiten van het concert. Emma Blok, ook actief in het jeugdorkest, verzorgde de presentatie deze ochtend.

Met deze betrokkenheid van jeugdleden liet jeugddirigent Arian Deckers zien zich te hebben laten inspireren door het gedachtengoed van Ivo van Kouwenhoven, die met zijn project “Verder kijken dan de muzieknoot lang is”, zich sterk maakt voor het betrekken van de jeugd bij de wereld van harmonie- en fanfaremuziek.

Aan het einde van het concert kwamen ook beide opleidingsorkesten nog even bij elkaar om samen af te sluiten. Het was een kwalitatief goede muzikale ochtend met een bijzonder organisatorisch sausje, dat aantoot dat de muziekwereld heel wat te bieden heeft aan kinderen én aan het talrijk opgekomen publiek!

Lambert van der Ven

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen