Dorpsnieuws

aanleg glashelder_2April 2016. De eerste schep ging de grond in. Aan de Udensedreef in Schaijk. Aannemer Spie kon beginnen. Ze hebben stevig doorgewerkt. Zonder noemenswaardige trammelant. Vorige week kon Erik Vos van E-fiber het glasvezelnetwerk activeren. Voor Schaijk dan.

Binnen het jaar is de kabel in Reek en Zeeland ook gelegd. In maart 2017 verwachten ze ook daar alles te kunnen activeren. Want ze gaan hard. En snel. Echt wel. Activeren Activeren betekent dat de glasvezelkabel er ligt. Dat de huis-aansluitingen gemaakt zijn. Dat het signaal op de kabel is gezet. Dat uw apparatuur aangesloten is. En dat alles het doet. Gewoon, zoals het moet. Burgers en bedrijven, maar ook boeren en buitenlui kunnen bellen, internetten en tv-kijken. Via glasvezel. Zo’n 500 mb/sec.

Dat is snel. Echt wel. Achteraf Schaijk is vorige week geactiveerd. Dat gebeurde bij Van Maren. Aan de Munstraat. Voor ons dichtbij. Net achter Vorstengrafdonk. Binnen Landerd achteraf. In een uithoek. In een doodlopende straat. Nog niet eens gas. Nu wel glas. Eerst kon je daar gerust koffie gaan zetten, als je iets wou zien of downloaden. Nu is alles er. A la minute. Dat is … Echt wel.

Héél Bernheze Binnenkort beginnen ze hier. In héél Bernheze. Goed. Betrouwbaar en je-weet-wel. Want ze gaan hard. Top-verbindingen via top-technologie. En, als je eenmaal glas hebt, wil je nóóit meer minder.

 Reactie?

Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Interesse? Meld ’t op www.e-fiber.nl 

tekst: frank van den dungen illustratie: www.sarahlinde.nl

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen