Dorpsnieuws

Plein 1969Vorige week presenteerde Actief burgerschap in een volle aula van gymnasium Bernrode het nieuwe plan voor plein 1969 in Heeswijk-Dinther. Hoewel er links en rechts ook wel wat kritische kanttekeningen werden geplaatst kon het plan toch op een ruime instemming van de aanwezigen rekenen.

Door de komst van de nieuwe Coop krijgt het plein een duidelijkere afbakening. Ook aan de kant van De Doorgang komt een nieuw gebouw, namelijk een cafetaria met grand café en terras. Door deze nieuwe bebouwing krijgt het plein een andere vorm. Om voldoende plaats te houden voor bijvoorbeeld de kermis zullen een aantal bomenrijen gaan verdwijnen. Er komen duidelijkere parkeervakken waardoor het plein minder rommelig zal zijn dan nu. De hobbelige kinderkopjes verdwijnen en het hele plein krijgt nieuwe bestrating waardoor het functioneler en mooier wordt.

En een grote betonnen plantenbak met groenelementen krijgt een mooi plaatsje.

Wethouder van Moorselaar gaf aan dat wanneer het plan draagvlak heeft het ook uitgevoerd zal worden. De zaal had nog wel een aantal vragen en opmerkingen, maar omdat het plan nog niet definitief is wordt gekeken wat daarmee nog gedaan kan worden. Zo werd er aandacht gevraagd om niet te veel bomen te verwijderen, en ook te kijken of er een plekje gemaakt kan worden voor de jongeren. Met dat laatste kun je voorkomen dat zij anders zelf een plek zoeken die waarschijnlijk minder geschikt is. Goede en bruikbare tips waarmee de initiatiefnemers en plannenmakers weer verder vooruit kunnen.

Marko Konings

Fractievoorzitter Politieke Partij Blanco

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen