Dorpsnieuws

Erwin van_KesselIn het dagelijks leven komt het vaak voor, het updaten van een computersysteem of het updaten van de woning, keuken of badkamer. Zo komt nu ook Plein 1969 in Heeswijk-Dinther aan de beurt.

Een nieuw versienummer of naamswijziging zal er overigens wel niet van komen. Veel mensen zijn het er wel over eens dat een opknapbeurt voor het plein wel op zijn plaats is. De eerste aanzet is in volle gang, de COOP zal medio april zijn deuren openen. Niet veel later zal de nieuwe dokterspraktijk open gaan. Voor de appartementen erboven is veel interesse. Ze zullen binnenkort bewoond gaan worden door jonge en oudere bewoners. CDABernheze vindt dat een belangrijk element voor een leefbaar centrum.

Dynamisch Centrum

Al met al een goede aanzet tot een mooi centraal plein in Heeswijk-Dinther. Sowieso is het een mooi stukje samenwerking van actief burgerschap, ondernemers en de gemeente. Heeswijk-Dinther verdient het om een mooi plein te krijgen met een goede uitstraling. Daar kan het dorp weer jaren mee vooruit. CDABernheze hoopt dat door de vernieuwing van het plein en zijn omgeving een nieuwe dynamiek ontstaat, waardoor het centrum nog aantrekkelijker wordt.
De ontwikkelingen lijken zich op te gaan volgen. Door een coördinatiebesluit van de gemeenteraad in januari 2016, kan - met een snelle procedure -binnenkort ook het nieuwe Grand Café met cafetaria en ijssalon gerealiseerd worden.

Verdient uw omgeving ook een update, laat het ons weten. (www.cda.nl/bernheze)

CDABernheze, actief en betrokken.

Erwin van Kessel,

Burgerlid CDABernheze

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen