Dorpsnieuws

Jesse Jansen1Het gaat eindelijk gebeuren: binnen afzienbare tijd gaat de eerste schop de grond in voor de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg voor Heeswijk-Dinther.

Een project waar Progressief Bernheze zich jarenlang voor heeft ingespannen en waar mede dankzij onze inzet de afgelopen jaren flink schot in is gekomen.

De nieuwe ontsluitingsweg moet er mede voor gaan zorgen dat het centrum van Heeswijk-Dinther weer een plek wordt waar dorpsbewoners graag vertoeven. Niet langer een thuis voor grote aantallen vrachtwagens, maar een thuis voor de Heeswijkse en de Dinthenaar. Daarvoor is meer nodig dan enkel het aanleggen van een nieuwe ontsluitingsweg.
Het is een mooi begin, maar nog zeker geen reden tot stilzitten. Wat Progressief Bernheze betreft pakken we dan ook door. Niet praten over wie de lintjes gaat doorknippen, maar praten over hoe we Heeswijk-Dinther weer een echt dorpshart gaan geven.

Een dorpshart waar mensen op een fatsoenlijke manier kunnen komen. Dus een dorpshart waar mensen niet bang hoeven te zijn om te struikelen over hobbelige paden. Een plek waar mensen naartoe durven te fietsen zonder angst om door vrachtwagens aangereden te worden. Een plek waar we fietsers en wandelaars wat meer ruimte moeten geven, en het overige verkeer wat minder. Want een dorpshart, dat is vooral van en voor de mensen.

Maar zoals bij elk ‘thuis’, bepalen de inwoners wat ons betreft (mede) hoe het ingericht wordt. Hebt u ideeën? Verras ons! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen